Lopen mensen in Engeland ook aan de linkerkant in een gang?

In smalle gangen waar veel mensen lopen (in een gebouw), lopen we meestal aan de rechterkant en iedereen die je tegemoet komt, loopt aan de linkerkant van je. Net zo als op de weg met auto's.

(bij mij op school in ieder geval, ik ben er dus niet zeker van of dit overal zo is)

Maar hoe is dit in Engeland bijvoorbeeld, waar ze op de weg juist links rijden en het tegemoetkomend verkeer rechts van je bevindt. Lopen ze daar in smalle gangen met veel mensen ook aan de linkerkant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een jaar in engeland gewoond en werk nu alweer jaren in een bedrijf met veel Engelsen. En zij lopen gewoon aan de rechterkant. Wat hierboven gezegd wordt over roltrappen is ook niet juist overigens. Er wordt zelfs bij de roltrappen in de metro altijd gezegd 'stand on the right, walk on the left'. Oftewel, voetgangers houden rechts aan, tenzij ze inhalen. Net als hier dus.

Men kiest meestal wel die kant. Ook de roltrappen zitten precies andersom.

Monty Python’s Ministry of Silly Walks, zou ons moeten vertellen of het inderdaad zo is, dat er links gelopen wordt in gangen. Want als er nou iets typisch Engels is, dan is het wel Monty Python. Toch komen we hier niet verder, want eerst wordt er links gelopen, en daarna duidelijk rechts. ;-) Te zien, in de gang van het Ministry of Silly Walks. (start op 0:50)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w

ik ben nederlandse, maar linkshandig en linksbenig, ik heb de neiging om altijd linksaf te slaan, ik loop op een beurs en op een markt regelmatig 'tegen de stroom in'. Op een roltrap gaan staan is meer aangeleerd gedrag, en heeft ook met beleefdheid te maken; daar ga ik altijd wel netjes helemaal rechts staan om hardlopers door te laten:-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100