Is eten in de winkel zonder het te betalen strafbaar?

Ik ben kassierster in de Aldi en wij hebben iemand op heterdaad betrapt toen hij een stuk chocolade aan het eten was maar hij ontkende dit en weigerde dit te betalen .

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja het is diefstal. Zonder betalen in een winkel iets toe eigenen

ja als hij echt chocolade uit het schap haalt en het opeet en niet betaalt. dan is het gewoon diefstal. daar kan je aangifte van doen

Ja, zolang je iets in een winkel eet dat nog niet betaald is, hoort het toe aan de winkel, dus is het diefstal.

Juridisch is de klant pas strafbaar wanneer hij de winkel heeft verlaten. Zo lang de klant achter de kassa blijft, is hij nog in de gelegenheid om van zijn daad af te zien en dus de chocolade alsnog af te rekenen aan de kassa. Je bent dus pas gemachtigd om hem/haar aan te houden als hij de winkel heeft verlaten. Doe je dit al eerder; dus wanneer je het ziet gebeuren, dan ontneem je de klant al de gelegenheid om alsnog te betalen, en dan zal de politie hem/haar uiteindelijk weer laten gaan. Ik ben het met je eens dat je de verdenking over je afroept als je in de winkel al je boodschappen gaat opeten, maar zo lang je maar betaalt; en de aangebroken verpakking netjes afrekend, is dit toegestaan. In dit geval had je de klant moeten vragen of hij voornemens was dit te gaan betalen. Bij een ontkennend antwoord, had jehem naar buiten moeten laten gaan, en pas buiten moeten aanhouden. De overige (aangebroken) chocolade in beslag nemen en hem daarna overdragen aan een opsporingsambtenaar. De politie dus.

Bronnen:
artikel 310 wetb. v. strafrecht.;...

Als medewerker/ster van een winkel dient u uw chef in te lichten indien u een vermeende diefstal ontdekt. Het gebeurt inderdaad veel dat mensen voor zichzelf of voor hun kinderen de verpakking van het product aan- breken om het te (laten) nuttigen. Het gros zal dat gerust wel kenbaar maken bij de kassa. Het is prettiger winkelenals eerder gekochte artikelen niet meegenomen worden naar een winkel met hetzelfde assortiment koopwaar Maar u kunt ook verwachten dat uw vermeende winkeldief een kassabon kan tonen van het artikel dat hij nu oppeuzelt. Menigeen heeft om diverse redenen een pakje kauwgom, druivensuiker, pepermunt, drop oid bij zich, waarvan in sommige gevallen zelfs de verpakking is ongeschonden. Die stappen zonder het te beseffen van de ene winkel naar de andere. Alleen cameratoezicht en registratie geven uitsluitsel. Maar ga nooit de held uithangen voor dat vorstelijke salaris, want het kan ook nog de bedoeling zijn om de boel af te leiden, zodat alle ogen gericht zijn op Kwatta, en een andere broeder in het kwaad met een nog duurder iets het pand verlaat.

ja want dat is net zoals stelen,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100