Perssinaasappelen, is dat nou een heel ander soort sinaasappel en hoe komt het bijvoorbeeld dat hier meer sap in zit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, er zit niet meer sap in een perssinaasappel. Sterker nog, om te persen kan je beter geen perssinaasappelen nemen, maar gewone "hand" sinaasappelen. Ik heb me door een sinaasappelteler uit Spanje laten vertellen dat de mindere kwaliteit als perssinaasappel wordt verkocht. Ik koop altijd de "hand"variant. De prijs maakt niet zoveel uit en is vaak dezelfde.

Dit is wat ik erover gevonden heb op het internet; ' Hand of pers Er is eigenlijk geen verschil tussen sinaasappels voor de industrie en voor de consument. Sinaasappels die slecht te pellen zijn, veel pitten hebben of aan de zure kant zijn, worden verkocht als perssinaasappel in plaats van als handsinaasappel. '

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herk...

Sinaasappels die slecht te pellen zijn, veel pitten hebben of aan de zure kant zijn, worden verkocht als perssinaasappel in plaats van als handsinaasappel. Soms bepaalt ook het land van herkomst het verschil. Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië. Maar in principe maakt de verkoper of in de supermarkt de kleur van het netje (rood voor handsinaasappels en groen voor perssinaasappels) de sinaasappel tot een hand- of een perssinaasappel.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100