Lekker hoor, zo'n 'uurtje extra' in de nacht.....maar, hoe leg je een peuter van drie uit dat hij een uur langer moet slapen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon de klok terugzetten tijdens zijn slaap dan merkt 'ie er niets van, (denk ik )

Dat kan je een peuter van 3 niet uitleggen. Gevolg: Jij moet morgen extra vroeg op (Volgens de klok) en deze week steeds minder accepteren dat de peuter vroeg wakker is.

Niet moeilijk om doen. De tijdsverandering zit puur tussen je oren. Het hangt er gewoon vanaf hoe laat je naar bed gaat en wanneer je wakker wordt. Niks meer en niks minder.

Je kan proberen van hem wat langer te laten opblijven en hopen dat hij dan wat langer wil slapen

laat hem vanavond een uur langer op, en zet dan de klok een uur terug, dan neem ik aan dat ie geen tijdsbesef heeft...

Dat hoef je een peter niet ui t te leggen want die kan geen klokkijken. Vandaag wat later naar bed, morgen wat eerder wakker, in een paar dagen trek je dat weer recht.

Ik vind helemaal niet dat je dat een peuter van 3 al moet uitleggen. Hij/zij zal er toch bijna niets van merken, als ze iets ouder zijn snappen ze het al beter en kun je het hun misschien uitleggen.

dat kun je niet.. wat je wel kan doen is je peuter een uur langer op houden..dan is je peuter lekker moe en word deze morgen gewoon wakker

Niet proberen, hou hem/haar een half uur langer op. Waarschijnlijk maakt hij/zij je dan maar een half uur te vroeg wakker.

Een peuter van 3 moet niks. Die moet gewoon lekker kunnen leven. Jij bent degene die moet als ouder. Dus gewoon een uur eerder op staan, is niks ergs aan als ouder.

Ik zie geen reden waarom je dat aan hem dient uit te leggen, hij is tenslotte 3 jaar, dus gewoon laten (door)slapen.

Jammer, hè, dat ze dat niet snappen. Vraag is dan ook: hoe leg je maandag aan je collega's uit dat jij niets hebt gemerkt van dat uurtje extra. Maar voor jou komt het voordeel iets later: je peuter lekker vroeg naar bed deze week. En niet alleen zondag en maandag, maar dinsdag en woensdag lukt het ook nog wel een half uurtje. En zo krijg jij er niet 1, maar wel 3 uur bij deze week!

Je had 'm deze week steeds een beetje later in bed kunnen stoppen, 10 minuten per dag of zo, dan was ie nu al ingesteld op de nieuwe tijd. Misschien een idee voor volgend jaar?

Onze dochter weet hoe laat ze op mag staan. Ze heeft een digitale wekker en als die op 8.00 staat. Vanavond zet ik de wekker 1 uur terug en merkt ze daar niets van. We hebben er wel over gepraat, maar of ze begrepen hebt betwijfel ik.

Nee, niet. Jij zult een uur minder lang slapen. (Lekker dat ze zeggen dat je een uur langer kunt slapen!) De volgende avond mag het kind een uur later naar bed (niet volgens de klok) en zal hij die volgende ochtend weer op de normale tijd wakker worden. Daar merkt het kind niets van, behalve dat hij extra moe is als hij de volgende avond naar bed gaat.

ach,dat uurtje is zo om dat kindje merkt er niets van al waren het er twee uren zelf ik als volwassene blijf moeiteloos door liggen op bed ,heerlijk.

Ik heb me de moeite bespaard om het uit te leggen aan mijn zoon van net 5. Ik weet dat het iets later op bed leggen hier niet werkt, ze zijn altijd vroeg wakker. Ik ben dus zelf gewoon iets vroeger gaan slapen en zat vanochtend al om 6 uur met zoonlief uitgerust in de kamer :)

Koop een peuterwekker, bijv. kidsleep. Het principe is heel eenvoudig: het klokje heeft 2 plaatjes: een van een konijntje dat met zijn rugzakje op buiten wandelt en een van het konijntje dat lekker in zijn bedje ligt te slapen. Afhankelijk van de instelling die de ouders doen, brandt het lampje achter een van de plaatjes. Als het kind wakker wordt hoeft hij alleen maar naar zijn vriendje te kijken en zijn voorbeeld te volgen. Op staan of Slapen? Als het wandelende konijntje is verlicht kan het kind opstaan en bijvoorbeeld op zijn kamer gaan spelen. als het slapende konijntje verlicht is weet het kind dat hij of zij ook nog even lekker verder mag slapen. Naar bed gaan Ook bij het naar bed gaan kun je er al een ritueel van maken om het lampje bij het wakkere konijntje uit te laten gaan en bij het slapende konijntje te laten branden zodat het kind weer dat het tijd is om te gaan slapen. Je kunt het lampje de gehele nacht laten branden zodat het tevens als nachtlampje dienst doet. Digitaal klokje Aan het lampje dit een digitaal klokje dat door de ouders is in te stellen op de "opsta-tijd". Afhankelijk van de gekozen menuoptie gaat om deze tijd het lampje van het slapende konijntje uit en van het wakkere konijntje aan en kan de haan gaan kraaien. De wekkerfunctie is leuk voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen zodat ze spelenderwijs leren omgaan met de wekker. Toegevoegd na 6 minuten: Ik moet zeggen: ze zijn niet goedkoop. Dus je moet deze wekker niet aanschaffen voor die 2 x per jaar verschuiven van de tijd. Daar is je kind na een weekje wel aan gewend. Maar voor peuters die standaard (veel) te vroeg wakker worden kan dit een oplossing zijn.

Bronnen:
http://www.kidsleep.nl/meer_informatie.html

Je hoeft niet alles uit te leggen hoor. En waarvoor moet HIJ een uurtje langer slapen? Nou ja...

In de loop van de week ervoor langzaam laten wennen door hem elke keer 10 minuten later naar bed te brengen, en 10 minuten eerder op te laten staan. Ben jezelf ook meteen gewend :-)

Dat hoef je hem/haar niet uit te leggen, als hij slaapt verzet je alle klokken/wekkers/horloges in huis en als hij 's morgens wakker word merkt hij er niks van. Toegevoegd na 2 minuten: Want als je eenmaal slaapt merk je het niet of je nou een uur langer of korter slaapt. Als je slaapt dan slaap je en 's morgens word je weer wakker(tenminste de meeste mensen)!

Ik denk dat jij lange wakkere nachten heb, om over zo'n domme vraag na te denken... Het probleem lig dus bij jezelf en niet bij je peuter. Laat de dingen eens los en jij én je kind voelen zich gelukkiger, vrijer en....slapen langer. :-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100