Wat is de normale tijd tussen verloven en trouwen?

Is bv. 3 maanden normaal? Of 1 jaar bijvoorbeeld...

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal is een jaar! Toegevoegd na 1 minuut: De verloving zelf is een informele gebeurtenis,Als je verloofd bent, werk je toe naar je burgerlijk huwelijk. Tijdens je verloving vindt de verplichte ondertrouw plaats. ‘In ondertrouw gaan’ is in Nederland verplicht om te kunnen trouwen en wordt gedaan bij een ambtenaar van de burgerlijke stand. De verloving is oorspronkelijk bedoeld om publiekelijk kenbaar te maken dat je van plan bent om te gaan trouwen. Vaak gaat het gepaard met het dragen van een verlovingsring, Deze wordt gewoonlijk aan de ringvinger gedragen, traditioneel aan de rechterhand bij katholieken en aan de linkerhand bij niet-Katholieken. Het voornemen om te gaan trouwen kan met familie en vrienden worden gedeeld door het versturen van verlovingskaarten dan wel huwelijksaankondigingen. Soms wordt de verloving ook aangekondigd in een landelijke, regionale of plaatselijke krant, door het plaatsen van een verlovingsadvertentie.

Bronnen:
http://www.trouwen-bruiloft.nl/verloving.htm

Dat is helemaal aan jou. HOe veel tijd wil je om het huwelijk te plannen? Wij hadden maanden. Vrienden van ons 3. Andere vrienden hebben 2 jaar verloving gehad.

Verloven is tegenwoordig iets wat je voor de lol doet; als je al een hele tijd een relatie hebt en misschien zelfs al samenwoont is het een beetje voor de folklore dat je jezelf nog verlooft. Dus hoe lang die periode duurt, mag je helemaal zelf weten.

De verloving wordt traditioneel aangekondigd tussen 6 maanden en anderhalf jaar voor het huwelijk.

Bronnen:
http://www.i-trouwen.nl/verloving.htm

Bij mij was 't een jaar. Maar er zijn mensen die ook wel 2 jaar verloofd blijven. Maar een jaartje is wel genoeg. Een jaar is wel normaal dus..

Normaal, bestaat niet. Bij mij was het 6 jr. we woonden al samen en de haast om te trouwen was er niet.

Verloven is niets anders dan tegen elkaar zeggen dat je met elkaar wilt trouwen. En hoe lang voor de werkelijke huwelijksvoltrekking je dat doet, mag je helemaal zelf weten. Waar wel een bepaalde periode voor staat, is ondertrouw. Ondertrouw betekent dat je officieel bij de gemeente je voornemen om te trouwen vastlegt. Dit moet minimaal twee weken en maximaal een jaar voor de huwelijksvoltrekking gebeuren. (Waarbij er verschillen tussen gemeentes zijn.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100