Wat werd in de jaren '60 gedaan met baby's die binnen een aantal dagen overleden in het ziekenhuis?

Werden deze als 'biologisch afval' afgevoerd, kregen ze een massagraf, werden ze gecremeerd of misschien gewoon begraven als een volwassen persoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een kind heeft geleefd, moest het, ook in de jaren 60 gewoon ten gemeentehuize worden aangegeven, en dientengevolge, werd het kind begraven of gecremeerd na overlijden. Vroeggeboorten, dus doodgeborenen werden, volgens mij, zondermeer, ""afgevoerd"". Dat gebeurt nu nog. Als je bv een zesmaands kindje krijgt, dat dood is, moet je heel veel moeite doen om het nog te zien te krijgen. Een begrafenis is niet nodig. Toegevoegd na 4 minuten: Foetussen zullen wel met operatief verwijderde lichaamsdelen worden vernietigd. Dit gebeurt wel ""apart"" van ander afval.

Bronnen:
http://www.wip.nl/free_content/Richtlijnen...

Vroeger werden de ongeboren kinderen afgevoerd. Maar tegenwoordig niet meer je hebt de keuze wat je wilt... of je het nog wilt zien en of je het wilt begraven of cremeren (weet ik uit ervaring) er zijn speciale regelingen met uitvaartverzorgers voor dit soort omstandigheden. dus nu veel beter geregeld dan vroeger gelukkig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100