kan je lichaam naar 8 jaar immuun worden voor de pil?

ik slik al 8 jaar de pil en het is al een keer mis gegaan en dat door de pil heen heb wel misrkaam eghad omdat ik er niks vanaf wist dus het heeft niet lang gezeten dit is kort daarna weer gebeurd nu krijg ik weer dezelfde sympthonen zoals pijnlijke borsten wat misselijk en vaak moe na me gevoel kom ik ook wat aan aangezien ik juist net 3,5 kilo was afgevallen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk maar zo: ieder lichaam is verschillend. Reageert anders op een bepaalde stof. Soms meteen ( allergie die je direct ziet) , soms pas na een heel lange tijd. De pil is een chemisch goedje. Eigenlijk hoort t niet in een lichaam thuis. Misschien laat je lichaam nu merken dat het de samenstelling waaruit de pil bestaat meer dan zat is. Wees zuinig op je lichaam...en ga in ieder geval even langs bij je huisarts. Want dat ben je echt waard.

Immuniteit heeft niets met de pil te maken, maar ik adviseer je wel om met je huisarts te overleggen of de huidige pil die je gebruikt wel goed bij je past. Dit zijn geen klachten waarmee je moet blijven lopen. Toegevoegd na 5 minuten: De pil werkt doordat het aan de ene kant voorkomt dat er een rijpe eicel vrijkomt (ovulatie heet dat) die bevrucht kan worden. Dit wordt geregeld door hormonen in de pil. Daarnaast heeft de pil negatief effect op het innestelen van een bevruchte eicel in de baarmoeder. Zou de pil bij jou niet kunnen voorkomen dat er een rijpe eicel vrijkomt en die vervolgens bevrucht wordt, dan kan het zijn dat de eicel door het andere effect van de pil zich toch niet kan nestelen en wordt afgestoten. Daarom moet je dit wel met je huisarts bespreken, want hij kan een ander type pil voorschrijven. Toegevoegd na 39 minuten: Daarnaast zou je je vriend hier ook bij moeten betrekken. Jij hebt immers een gezondheidsprobleem waarbij de pil of niet goed is voor je lichaam of niet goed werkt. Als hij van je houdt zou hij dat toch kunnen (leren) bergijpen. Een condoom is in een lang relatie een risico, misschien zijn er andere methoden zoals een implantaat. Helaas is de mannenpil nog wat ver weg. Een overzicht van de anticonceptiemethoden in onderstaande link.

Bronnen:
http://www.anticonceptiemethoden.nl/

Nee je lichaam kan niet imuun worden voor de pil. Anders zouden er evengoed heel wat ongewenste zwangerschappen zijn. Het kan wel zo zijn dat de pil door omstandigheden minder werkt. Zoals door ziekte, door extreem afvallen of bijvoorbeeld door bepaalde andere medicijnen. ( ook door laxeermiddelen kan de pil minder gaan werken). Ik zou toch even naar de dokter gaan om een zwaardere soort pil te vragen, aangezien hij al een keer niet goed heeft gewerkt. Het kan namelijk wel zo zijn dat je nu je wat ouder wordt de pil die je gebruikt te licht is geworden en dat je dus iets meer hormonen zou moeten krijgen ( dat wordt bedoeld met zwaardere pil) Hij zal dan zeker ook even een zwangerschapstest doen om een eventuele zwangerschap uit te sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100