Hoeveel maanden is mijn vriendin zwanger?

Hallo.
Mijn vriendin en ik zijn allebei 18 jaar, en mijn vriendin is 24 weken en 2 dagen in verwachting van ons eerste kindje, maar we zouden allebei graag willen weten hoeveel maanden zwanger ze nu is. Haar laatste menstruatie begon op 27 maart 2014 en ze is uitgerekend op 1 januari 2015. Dat is als het goed is 5 of 6 maanden, toch?
Laat het ons graag weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ong. 6 maanden en 4 dagen als ik het goed heb berekend.

vijf en een halve maand.

Als je telt vanaf 27 Maart - 27 april ... - september is ze nu eigenlijk 5.5 maanden ver. Vergeet niet, in de volksmond zeggen we wel 9 maanden zwanger, maar aangezien het eigenlijk 40 weken is ( voor een 28 dagen cyclusvrouw) komt die rekening niet exact uit.

Je zegt dat ze 24 weken en 2 dagen zwanger is. Op die termijn is de termijnecho normaal gesproken al gemaakt. Ik ga er dan dus van uit dat die 24+2 gebaseerd is op de termijn die tijdens de echo is vastgesteld. Het meest juiste antwoord is dan dat ze dus 24 weken en 2 dagen zwanger is. Hoeveel maanden is dan maar net hoe precies je wilt zijn. In mijn beleving rekenen de meeste mensen hiervoor gewoon in maanden van 4 weken. Dan kom je dus op 6 maanden en 2 dagen. Als je wilt rekenen in de echte verstreken maanden dan moet je even terug rekenen. 26 weken en 2 dagen geleden was 29 maart. Sindsdien zijn er 5 volle maanden verstreken, tot 29 augustus. Dan houdt je een rest over van 17 dagen tot aan vandaag (15 september). Kom ik dus op 5maanden en 17 dagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100