mag je tijdens je zwangerschap van 9 tot 21 uur werken?

ik werk in een winkel waar ik veel sta. nu werk ik volgens rooster regelmatig van 9 tot 21 uur op de koopavond. mag dat eigenlijk wel als je zwanger bent?
heb er (nog) geen problemen mee, maar vroeg het me af...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als 12-uurs diensten volgens de voor jou geldende CAO zijn toegestaan is dat volgens mij niet anders wanneer je zwanger bent. Belangrijk is of je zelf het idee hebt dat je zwangere lijf het aan kan. Als het goed voelt is het geen probleem, als je aan het einde van zo'n lange dag bijvoorbeeld veel harde buiken hebt/krijgt kun je beter een tandje terug. Als je bijvoorbeeld een tweede of derde kindje krijgt maak je ook vaak erg lange dagen met daarbij soms ook nog eens gebroken nachten.... Succes!

Ik val zelf onder de cao van mode en sport dus voor jou durf ik het niet 100% zeker te zeggen maar voor mij geld dat ik niet eens van 9 tot 21 mag werken zonder mijn eigen toestemming. Mijn werkgever mag mij hier niet toe dwingen. Verder is er op vrijwel iedere werkplek een order/boek aanwezig genaamd 'arbeitsveiligheid'. Hierin staan al je rechten als zwangere werknemer.

Er zijn 2 factoren,: - CAO/Aebeidsvoorwaarden. - Arbeidstijdenwet Een CAO mag/kan niet in strijd zijn met de arbeidstijdenwet. Volgens de abrbeidstijdenwet mag je gewoon van 9 tot 21:00 werken, is maximum van 12 uur per dienst en het valt niet binnen 0 tot 6 uur. Zie bronnen.

Bronnen:
http://www.arbeidstijdenwet.nl/arbeidstijdenwet/
http://www.arbeidstijdenwet.nl/faqs/vraag-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100