Hoe kan het dat melk in de borst goed blijft met een geboorte?

Je moet melk altijd koud houden maar nu is het juist warm. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

is de correcte lichaamstemperatuur en de borstvoeding is voor de baby zo het best juist niet koel, geeft buikpijn.

Omdat een borst geen melkopslag is, maar een melkproductiesysteem: altijd _verse_ melk. Als je kolft, dus melk aftapt om die later aan je baby te geven (doen vrouwen vaak als ze bijvoorbeeld tijdje niet bij de baby zijn terwijl ze nog wel borstvoeding geven), dan moet die afgekolfde melk wel degelijk koel bewaard worden.

Volgens mij moet er bij een product zuurstof komen om te kunnen bederven, omdat op die manier bacteriën ook kunnen groeien. Zolang melk in de borst zit komt er natuurlijk geen zuurstof bij en zal het dus niet bederven.

als een vrouw in verwachting is heeft ze iets verhoging, vooral rond de borsten is het warmer. Hierdoor wordt de melk gepasteuriseerd waardoor het bederf uitgesteld wordt omdat ziek makende micro-organisme gedood zijn. Niet alle organisme worden gedood zodat het niet onbeperkt houdbaar is. De melk in de borst zit ook vacuüm verpakt zodat het langer goed blijft, alleen door zuigen van een baby komt het eruit. Soms lekt het een beetje en dan is de melk niet meer betrouwbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100