ben je verplicht om een verloskundige in te schakelen als je zwanger bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe ben je niet verplicht om een verloskundig hulpverlener in te schakelen, maar denk wel na over de mogelijke gevolgen. - mocht je tijdens je bevalling toch hulp nodig hebben, dan wordt je beschouwde als een 'ongecontroleerde zwangerschap', wat inhoud dat je niet gelijk goed geholpen kunt worden, niemand weet immers hoe je zwangerschap is verlopen en wat je risicofactoren zijn. Misschien wordt de juiste diagnose dan niet optijd gesteld en dat kan grote gevolgen hebben voor jou en je kind. - als iemand er achter komt dat je geen zorg zoekt voor zwangerschap en bevalling, bijvoorbeeld de huisarts of een familielid, zou die in principe een melding kunnen doen bij het amk vanwege kindermishandeling. Of er een onderzoek volgt zal van de situatie afhangen natuurlijk. Wat is de reden dat je twijfelt om naar een verloskundige te gaan? Mijn inziens kun je je het beste wel aanmelden, en met haar bespreken wat je zorgen zijn. Er is heel veel mogelijk, bij een goede verloskundige heb jij zelf de regie over je zwangerschap en bevalling en kun je ook afspreken dat ze niet of niet direct bij je bevalling aanwezig zal zijn. Maar dan zijn er wel bepaalde controles en mocht er iets gebeuren kun je snel en goed geholpen worden.

Nee, noch dieren noch mensen moeten derden inschakelen bij een geboorte en dit kan op natuurlijke wijze. Alleen is het voor de vrouwelijke mens iets moeilijker omdat het kind voortijdig geboren wordt daar het hoofd anders te groot zou zijn en daardoor meer hulpbehoevend is dan andere dieren en nog niet meteen op zijn/haar poten zou staan. Bron: Desmond Morris, "de naakte baby" (maar kwam ook al voor in de Naakte Aap, de Naakte Man, de Naakte Vrouw (andere meesterwerken van hem).

Ik ben erg benieuwd waarom je ervoor wilt kiezen om zonder verloskundige de zwangerschap door te gaan, maar om je vraag te beantwoorden, nee, je bent niet verplicht om een verloskundige te benaderen, niemand kan jou, met betrekking tot jou lichaam en gezondheid iets verplichten, we kunnen enkel adviseren. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100