Als je 3 dagen voor je verwachte menstruatie seks hebt en zwanger raakt, komt die menstruatie dan toch nog of blijft hij al direct uit (zo snel al)?

Of komt die menstruatie nog gewoon (omdat je pas 3 dagen geleden bent bevrucht) en blijft het pas de maand erna uit? Dus: kan het al na 3 dagen uitblijven of niet (is de menstruatie op dat moment misschien al 'in gang gezet')?
Alvast bedankt voor de hulp! Ik kon er verder nergens een antwoord op vinden.

Toegevoegd na 14 minuten:
(met 'is de menstruatie dan al in gang gezet' bedoel ik dat ik soms 3 dagen van tevoren al hoofdpijn/buikpijn kan hebben, dus je lichaam bereidt zich al voor op het ongesteld zijn. Daarom vraag ik me af of de menstruatie in dat geval hoe dan ook komt, als je dus in die periode zwanger raakt. Want als je bijvoorbeeld zwanger raakt op de ochtend van je verwachte menstruatie (die er dan nog niet is), dan komt ie later die dag toch ook gewoon, denk ik? Dus misschien is dat met 3 dagen van tevoren ook..?
Sorry als dit omslachtig klinkt, ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke maand maakt jouw baarmoeder zich klaar om een bevrucht eitje te ontvangen. Wordt er geen eitje bevrucht dan is de cyclus afgelopen en 'ruimt' je baarmoeder alles op, dat is met name de baarmoederwand. Op dat moment weet je dus dat je niet zwanger bent. Als het eitje bevrucht wordt.in de dagen voor de menstruatie (dit is niet waarschijnlijk ) dan zal er dus nooit een menstruatie volgen.

3 dagen voor een menstruatie ben je niet vruchbaar. De eisprong ligt in het midden van een cyclus en je bent maar tot 48 uur na je eisprong vruchtbaar. Aangezien een cyclus gemiddeld 4 weken is en er altijd twee weken tussen de eisprong en menstruatie zitten, is bevruchting 3 dagen voor een menstruatie technisch onmogelijk.

In theorie is het zo dat je als je zwanger bent, niet ongesteld wordt, daarnaast is de cyclus 4 weken en zijn er slechts een paar dagen in die cyclus dat je vruchtbaar bent, die liggen niet rondom de dagen van ongesteld zijn. Maar uitzonderingen zijn er altijd. Kans is erg klein.

Je ovuleert ongeveer twee weken voor je volgende menstruatie. Ook als je cyclus (altijd of eenmalig) onregelmatig is. En vanaf 24 uur na je ovulatie kun je niet meer zwanger worden. Dus als je drie dagen na seks je menstruatie krijgt, bevestigt dat dat je op het moment dat je seks had niet vruchtbaar was, en dus niet zwanger kan zijn. Als je menstruatie drie dagen na seks uitblijft, kan dat twee oorzaken hebben: 1. Je ovuleerde later dan normaal en bent zwanger. Dan blijft je menstruatie weg zolang je zwanger bent. 2. Je ovuleerde later dan normaal en bent niet zwanger. Dan wordt je een paar dagen of weken later alsnog ongesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100