33 weken zwanger maar fysiek en mentaal er hellemaal doorheen zitten.. tips..??

ik ben nu 33 weken en ik slaap al meer dan een week niet, ik ga allleen maar door mijn rug.. en heb superveel last van mijn bekken.. ik heb thuis ook nog een kleintje van 1,5 lopee, en het word me gewoon te veel me lichaam kan het allemaal niet meer aan... en ik ben bang dat al die stress en vemoeidheid slecht is voor de baby... graag tipss om te helpee...?? zullen ze me in het ziekenhuis kunnen helpen??

Weet jij het antwoord?

/2500

als ik jou was zou ik morgen even een afspraak maken met je huisarts of met je verloskundige die kunnen je hiermee beter helpen en advies geven wat het beste bij jou past mocht het echt te erg zijn is er eenkans dat ze je alsnog naar het ziekenhuis sturen succes en veel sterkte

Je moet dit met de verloskundige of gynaecoloog overleggen. Is het bij de verloskundige bekend dat je last van je bekken hebt? Gebruik je al zo'n band (kan voor enige verlichting zorgen) Ik kan me voorstellen dat het allemaal nog heftiger is als je nog zo'n kleintje hebt rondlopen. Van een kind naar twee is een grote overgang. Probeer zoveel mogelijk rust te pakken als je kindje slaapt. Dus niet als hij/zij slaapt nog snel even opruimen of de was doen. Lekker zelf ook gaan slapen / rusten. Gezond eten is natuurlijk ook erg belangrijk. Zijn je bloedwaarden goed? Ik neem aan dat dit pas nog getest is. Heb je hulp? Het kan soms enorm werken als een vriendin / moeder af en toe even een handje extra helpt. Bijvoorbeeld met het avondritueel. Jij kan dan even bijtanken. Of dat de kleine even meegenomen wordt voor een wandelingetje. Je moet er voor zorgen dat je zoveel mogelijk rust krijgt, want straks heb je het al zwaar genoeg.

Probeer je te ontspannen. Als je je druk loopt te maken over wat er allemaal nog moet gebeuren, dat je gestresst bent en of dit slecht is voor de baby en hoe het nu allemaal moet maakt je alleen maar nog gestresster. Organiseer hulptroepen, zorg dat aan de basisvoorwaarden is voldaan wat betreft de zorg voor je oudste en het huishouden. En laat de rest even voor wat het is. Zijn er medische problemen (pijn, slapeloosheid): ga even langs je huisarts. Als je nl. niet (goed) slaapt kom je in een vicieuze cirkel van niet kunnen slapen-stress door vermoeidheid-piekeren daarover- nog meer stress- helemaal niet meer kunnen slapen. Misschien kan je oudste een paar dagen bij familie/vrienden logeren? Dan kun jij je rust pakken (en dus niet het huishouden gaan doen!). Oh ja, en hoe oud is je matras? Voldoet hij nog goed? Juist als je zwanger bent is een goed matras van groot belang. Als dat niet het geval is koop dan vandaag nog een nieuwe (als het kan).

Ga naar de huisarts! Laat je onderzoeken i.v.m. je bekken. Of bespreek het met je verloskundige. Bekkeninstabiliteit komt erg veel voor en is erg pijnlijk. Zij kunnen je advies geven over houding en beweging en over de bevalling. Je moet ook aangeven dat je het niet meer redt en dan kan het zomaar zijn dat je geïndiceerd wordt voor thuishulp. Iemand die je wat uit handen neemt dat voor jou te zwaar is geworden. Ik had het ook in de laatste maand omdat mijn kind dwars lag. Ik werd toen wekelijks heerlijk gemasseerd door de fysiotherapeute. Geef het aan en blijf niet doorploeteren. Ontspanning is zo belangrijk, vooral als je op het eind gaat lopen. Misschien eens praten met je moeder of kennissen/vriendinnen/ zusjes of zij niet eens jouw ander kindje mee kunnen nemen om iets leuks mee te doen en jou een beetje ademruimte/ ontspanning te bezorgen? Meestal doen ze het graag en vinden ze het nog leuk ook. Niet stoer door blijven gaan, je bent op het moment door de hormonen vooral al erg kwetsbaar en schaamje er niet voor om hulp te vragen. Echt, dit wordt door elke vrouw die het kent begrepen.

Maak afspraak met je verloskundige/arts. Behalve dat probeer nu rust te nemen. Er is vast henmand in jouw omgeving die op je andere kind kan passen, je partner, je moeder of iemand die je goed kent. Je moet echt even heel goed voor jezelf gaan zorgen en rust nemen. Als je nu geen flinke stap terug doet worden de klachten zeker niet minder. Ik leef met je mee, ben 32 weken zwanger en heb ontsteking in heup die niet behandeld kan worden. Ja mag nu even vooral aan jezelf denken. De mensen om je geen snappen dat wel hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100