Als je aan de pil bent en je wilt zwanger worden; moet je dan eerst wachten tot je menstruatie weer helemaal op gang is?

Ik bedoel; moet je cyclus dan weer zelfstandig werken? Het lijkt mij op de een of andere manier beter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je cyclus niet zelfstandig werkt, wordt je sowieso niet zwanger. Daar heb je die eisprong immers voor nodig. De voornaamste reden dat sommige vrouwen na pilgebruik even wachten voor ze actief proberen zwanger te raken, is dat je cyclus, ook als die weer op gang is en je dus een eisprong hebt, wat onregelmatig kan zijn. Dat kan het lastig maken om te bepalen of je overtijd bent of niet (moeten we al gaan testen?) en maakt het moeilijker om te berekenen wanneer je waarschijnlijk gaat bevallen. Al kan dat laatste ook met een echo.

Het wordt wel aangeraden maar je kunt wel al meteen zwanger raken als je met de pil gestopt bent.

Het hoeft niet, alleen als je een cyclus afwacht is het makkelijker te bepalen wanneer je ongeveer zwanger bent geworden. Voor de zwangerschap zelf kan het geen kwaad. Zelfs als je de pil nog even doorslikt als je (zonder het te weten, uiteraard) al zwanger bent, zijn daar geen gevolgen van bekend voor de zwangerschap. Maar je kunt gewoon meteen na het stoppen met de pil proberen zwanger te worden, zelfs als dat halverwege een cyclus is. De kans is alleen iets kleiner dt het meteen 'lukt'.

Dit hoeft niet.... maar mag natuurlijk wel. Niet iedereen kán ook meteen zwanger raken na het stoppen van de pil, dit is per persoon verschillend. Als je 4 keer per week seks hebt is de kans groot om zwanger te raken. Het is wel slim om vast te beginnen met het slikken van foliumzuur-tabletjes. (voor de gezondheid van een kind, voorkomt open ruggetje e.d)

Dat word wel geadviseerd ja. Dan weet je dat je lichaam helemaal scghoon is an de pil en dat j lichaam het zelf weer regeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100