hoe kun je het gewicht schatten van je ongeboren baby?

Toegevoegd na 5 dagen:
ik vraag HOE je dat kunt doen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf alleen maar met de natte vinger ; de grootte van de buik en de ervaren belasting zijn geen enkele indicatie. Feitelijk is die schatting niet nauwkeuriger dan het gemiddelde geboortegewicht afgezet tegen de duur van de zwangerschap. Met een echo kan het geboortegewicht eventueel iets nauwkeuriger geschat worden, (meting schedel en buikomvang) maar ook daar komen enorme afwijkingen voor. Ter indicatie : mijn dochter werd na zeer nauwkeurige meting op 1100 gram geschat, maar woog - 24 uur later - 1420 ; een afwijking van meer dan 25 % !! Op zo'n prulletje niet veel, maar of een kind 3 of 4 kilo weegt, dat maakt nogal uit. Toegevoegd na 1 minuut: Verloskundigen proberen nog wel eens door de grootte van het kind / de baarmoeder te voelen een schatting te maken, maar die zitten er ook niet zelden minstens een pond naast. Hooguit is het een iets meer ' educated quess' maar het blijft een gok.

Dat kun je niet. Dat kan alleen een gynaecoloog. Die doet metingen waarmee ze het kunnen schatten. Maar ook die zitten er vaak naast. Het blijft millimeter werk.

Met echo had de verloskungige had verteld dat mijn baby minimaal 4 kg zou worden, hij is 4.5 kg uitgekomen.. Dus ze kunnen wel vertellen hoe zwaar de baby is door calculaties tijdens echo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100