Vanaf wanneer na de bevruchting is een zwangerschapstest werkend?

Ik wilde weten vanaf wanneer een zwangerschapstest werkt. Werkt dat direct na de bevruchting, of pas na een bepaalde periode, of pas na een bepaalde periode na het uitblijven van de menstruatie? Ik hoop op snel antwoord!Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf ongeveer twee weken na de bevruchting, dus rond de periode dat de volgende menstruatie had kunnen komen. Voor die tijd al testen is eigenlijk nutteloos, omdat heel veel 'bevruchtingen' uiteindelijk niet resulteren in een succesvolle zwangerschap. Je zou dan een vals-positief krijgen. Ook zitten er eerder vaak nog niet genoeg hormonen (HCG) in je urine om te kunnen testen ; dan krijg je dus een vals-negatief. Maar na twee weken heb je een redelijk grote kansop een betrouwbare uitslag. Als je een dag of twee, drie overtijd bent dus.

Veel testen zijn al betrouwbaar vanaf een dag of 2-4 vóór je ongesteld zou moeten worden. Dat is globaal dus 10-12 dagen na je eisprong. Ze adviseren te testen op de dag dat je ongesteld zou moeten worden maar dat is gewoon omdat je nooit zeker weet wanneer exact jouw eisprong was en na de eisprong is het eitje nog zo'n 24 in leven en kan dan nog bevrucht worden maar het kan dus best zo zijn dat je vier dagen voor je te verwachten menstruatie een positieve test in handen hebt. Er zijn zelfs testen die je al een week voor de te verwachten menstruatie kunt gebruiken maar het is wel zo dat 60% van de bevruchte eicellen niet tot een voldragen zwangerschap leidt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwangerschapstest
http://www.clearblue.com/be_nl/veelgesteld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100