Als een meisje van Bijv, 16 jaar zwanger is kan zij dan nog naar school tijdens en na de geboorte?

Als een meisje van bijv, 16 jaar zwanger is hoe moet zij dan naar school? moet dit via het internet?? en heeft het een speciale naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens de geboorte hoeft ze niet naar school.

Ja, dat kan, maar is wel afhankelijk vaan de soort school. Niet ieder school zal toestaan dat een zwanger meisje de lessen volgt.

ja, maar dat ligt helemaal aan haar zelf, volgens mij zijn er wel een paar eisen, dat je bijv. wel een vriend hebt of ander persoon die voor je kind dan zorgt. maar het is behoorlijk stressvol als je een kind hebt en ook nog naar school gaat..

Meestal noemen ze die meisje na de geboorte van hun kind, Tienermoeder. Tijdens de zwangerschap gaat ze gewoon naar school en krijgt net als andere zwangere mensen op tijd verlof. Na de zwangerschap en als het zwangerschapsverlof er helemaal op zit kan het meisje gewoon weer naar school. Wel zolang ze zeker weet dat het kindje veilig wordt ondergebracht tijdens school. Dat kunnen opa/oma, vader/moeder of misschien gewoon een kinderopvang. Tijdens het verlof kun je via internet school bijhouden, maar het is niet zo dat je 9 maanden moet internet scholing moet volgen.

Bij mij in de klas zit er ook iemand die een kind heeft, een poosje toen ze al bijna 9 maanden zwanger was, en na de geboorte was ze niet op school, nu dagelijks. Het kind gaat naar de kinderopvang, of haar ouders.

Exact hetzelfde als hoe zwangere vrouwen dat doen met werken. gewoon naar school en zwangerschapsverlof. na zwangerschapsverlof kind naar de opvang en naar school. er zijn meisjes die dat niet doen en thuisblijven. Ik weet niet of dat wettelijk mag en vind het ook niet verstandig. Je leven stopt niet als je een kind krijgt.

Tijdens de geboorte is meestal heel moeilijk omdat ze dan heel veel pijn heeft en misschien voor geluidsoverlast zou kunnen zorgen in de klas. Bovendien zou ze zich heel moeilijk kunnen concentreren op wat er op dat moment door de leerkracht allemaal wordt verteld. Daarom zal ze door de directie niet toegelaten worden tijdens de bevalling. Daarna zal ze echter wél welkom zijn, maar ik denk dat ze de baby dan in de opvang of bij familie zal moeten achterlaten. Verder is er natuurlijk altijd de mogelijkheid tot thuisonderwijs. Thuisonderwijs betekent daarom nog niet dat je in een huis moet zijn om onderwezen te worden. Het kan ook buiten, of zelfs terwijl je de hele wereld rondreist. Niemand is verplicht om naar school te gaan, dat is een keuze die de ouders maken. Wanneer je bijna gaat bevallen is het wellicht beter dat je niet naar school gaat. Na de bevalling is het ook niet zo interessant, want de baby heeft dan borstvoeding nodig. In borstvoeding zitten heel belangrijke stoffen die je niet uit flessevoeding kunt halen en die belangrijk zijn voor het opbouwen van het afweersysteem. Het is dan dus beter om enkele jaren niet naar school te gaan omdat de baby niet mee mag.

Ja, op de dag van de geboorte kan zij nog naar school. Nadat het kind geboren is, zal ze enkele dagen het bed moeten houden. Mogelijk kan via internet lessen gevolgd worden. Mijn vrouw heeft op een dag examen gedaan en diezelfde dag werd mijn dochter geboren. Blijkbaar hield mijn vrouw onbewust het geboorteproces tegen. Oh ja: ze is geslaagd. En ze kreeg van de school een felicitatiekaart, omdat men dit heel bijzonder vond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100