Ben 18 weken zwanger en pap3b uitslag gekregen. Kan ik makkelijk na deze bevalling mijn baarmoeder eruit halen?..heb namelijk al 3 kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze halen nooit 'makkelijk je baarmoeder er uit'. En pap 3 is nog lang geen kanker ; dat betekent in eerste instantie dat er na 3 tot 6 maanden opnieuw een uitstrijkje moet worden gedaan. Zijn de cellen dan weer abnormaal, dan volgt uitgebreid onderzoek door een gyneacoloog (pap 3a). Bij pap 3B wordt er normaliter onmiddellijk gevolgonderzoek gedaan, maar HOEFT er nog steeds niks aan de hand te zijn. Bij Pap 4 en 5 is er pas sprake van kanker, maar dan nog moet je eerst kijken waar dat vandaan komt (Baarmoeder, baarmoederhals, eileider). Aan e hand daarvan wordt besloten tot een behandeling. Bespreek het dus eerst allemaal maar eens rustig met je gynaecoloog ; voor hetzelfde geld is er niks aan de hand. En een baarmoederverwijdering is GEEN voorbehoedsmiddel ; dat is een zeer ernstige ingreep die je niet moet onderschatten.

Bronnen:
http://members.home.nl/larsbosboom/diagnose.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pap-klasse
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&es...

Je baarmoeder halen ze er niet zo snel uit. Ik weet niet hoe oud je bent? Mijn baarmoeder wand is verzakt. Veel last van. Ook gevraagd of baarmoeder eruit kan. Alleen als echt niet anders kan dan halen ze hem eruit. Mij is verteld dat laten zitten beter is voor je lichaam. De baarmoeder houdt inwendig een heleboel op zijn plaats. En dan kom je ook in de overgang. Sterkte ermee!!

Mij lijkt het niet onmogelijk (hoewel ik je woordkeuze "makkelijk" wat onhandig vind - het is best een zware operatie), maar je arts zal er waarschijnlijk niet direct achter staan. Overleg het met hem/haar en laat je goed voorlichten. En geniet wel nog van je zwangerschap! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100