wat gebeurt er met je baarmoeder als je zwanger bent en een ongeluk krijgt met de gordel om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt af van het soort ongeluk en van hoe ver je bent in de zwangerschap. In principe kan je buik aardig wat hebben, ook als je zwanger bent: je kind zit in het vruchtwater en is daardoor al enigszins beschermd tegen druk van buitenaf. Als je hoogzwanger bent, kan het bij een flinke botsing wel gebeuren dat door de druk van de gordel de vliezen breken.

Ligt eraan hoe heftig dit ongeluk is dus dat is eigenlijk niet te zeggen. En hoever je zwanger bent. Jou baby zit in ieder geval goed verpakt en kan wel een stootje hebben. Maar zoals gezegd altijd laten checken want je draagt tenslotte een leven bij je. Maar als het gebeurt is het raadzaam om even een controle check te doen.

Dat is toch niet te voorspellen? Dat hangt van de aard van het ongeluk af en van de klap die je maakt. Je zegt dat het niet om de baby gaat, maar puur om de baarmoeder op zich. Vreemde vraag. Het zou kunnen dat die baarmoeder beschadigd raakt door die gordel. Vergelijk dat eens met wat er kan gebeuren als je die gordel niet zou dragen. Dan zou je je nek kunnen breken en ben je dood en maakt het voor de baarmoeder niet meer uit. [Misschien kunnen ze dan nog je baby redden]. Klinkt wel hard allemaal, maar het is ook een vreemde vraag, op deze manier. Toegevoegd na 5 minuten: Ja. Doktoren raden het ook aan. Een veiligheidsgordel is de beste bescherming bij ongelukken, zowel voor jezelf als voor je kind. http://www.babybytes.nl/encyclopedie/R/Reizen-tijdens-zwangerschap/Autogordels Sinds 2006 is de wet op het gebruik van de autogordel aangepast. De wijziging houdt in dat ook zwangere vrouwen de driepuntsgordel moet dragen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er zich geen gevaar vormt voor de het kind. Het zou alleen iets onprettiger kunnen zitten voor de moeder. Door het heupgedeelte van de gordel zo laag mogelijk onder de buik te plaatsen blijft het comfort zo hoog mogelijk. http://www.onlinetheorieles.nl/autorijden-tijdens-zwangerschap.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100