ik slik de pil, maar ik heb afgelopen dagen onveilig seks gehad, (voor de kerk het zingen uit) en nu ben ik bang dat ik toch zwanger ben! kan dat??!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de pil slikt is de kans nihil dat je zwanger word.

De kans dat als je normaal de pil slik je zwanger kunt worden is nihil de kans dat je een soa oploopt is groter. Zwanger worden als je de pil slik is ongeveer 0,01% kans

Als je de pil correct gebruikt, geen antibiotica gebruikt of andere middelen die de werking van de pil kunnen beïnvloeden, en niet hebt overgegeven of diarree hebt gehad, is die kans zeer, zeer klein. Het komt echter wel eens voor dat vrouwen zwanger lijken te worden "door de pil heen". Ik vraag me altijd af in hoeverre dat echt dóór de pil heen is, of dat er meer sprake is van factoren zoals hierboven genoemd, maar wellicht is het mogelijk dat een pil simpelweg zoveel 'te licht' is voor een vrouw, dat er toch een eisprong plaatsvindt. In principe is de kans echt verwaarloosbaar klein, tenzij er factoren zijn (geweest) waardoor de pil minder zou werken. Helemaal uitgesloten is echter niets, dus als je bang bent dat je zwanger kunt zijn, is het wellicht verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Normaal gesproken zou je bij onveilige seks eventueel een morning-after pil aan kunnen raden, maar in dit geval vraag ik me af hoe reëel deze angst is, en het is ook weer niet aan te raden om een dergelijk geneesmiddel te nemen puur op basis van het idee "dat je het maar nooit weet", terwijl je gewoon de pil (correct) slikt. Vandaar dat eerst even contact met de huisarts me het beste lijkt hier.

Het kan inderdaad. De kans is alleen héél klein. ''De pil is met stip de betrouwbaarste vorm van anticonceptie: minder dan 1% van de vrouwen over de hele wereld die de pil consequent gebruikt, wordt binnen een jaar zwanger.''

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil

Onveilige seks is als je geen pil slikt en ook geen andere voorbehoedsmiddelen slikt. Jij zegt dat je wel de pil slikt. Hoe heb je dan onveilige skes gehad. In het verkeer? In de badkuip met de radio op de rand? Nee, daar wordt je niet zwanger van.

De kans is klein maar het kan wel. Mijn vrouw slikte ook de pil maar onze zoon is nu inmiddels 15.

Voor de kerk het zingen uit? Het is voor het zingen de kerk uit. ;) Als dat het geval is, én je slikt de pil, is de kans op een zwangerschap zo goed als uitgesloten. Maar als je je zorgen maakt, koop dan een zwangerschapstest, dan heb je zekerheid.

Nou, als je voor de kerk het zingen uit gaat, kan er helemaal niets gebeuren. maar nu even serieus, als je de pil slikt niet in de war zitten. Heel, heel weinig kans.

De pil is super veilig, er is heel weinig kans dat je zwanger word als je de pil correct slikt. De pil is een van de veiligste voorbehoedsmiddelen. Dus maak je maar geen zorgen.

Er is een mannenpil (zie bijv. http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=66), en de bekende anticonceptiepil voor vrouwen. Ik ga er even vanuit dat je een vrouw bent en met "de pil" de normale anticonceptiepil voor vrouwen bedoeld. Als je die pil goed gebruikt en er geen bijzondere omstandigheden zijn die de werking ervan negatief beïnvloeden is de kans op zwangerschap zeer klein. Kleiner dan normaal wordt gerapporteerd, want in die cijfers zitten ook foutjes tijdens het gebruik en die gaan sowieso over de kans zwanger te worden na een jaar pilgebruik, niet na een eenmalige ervaring. Ter voorkoming van zwangerschap heeft het gebruik van een condoom niet veel effect als je toch al de pil gebruikt. Desondanks is het terecht dat je het "onveilige seks" noemt als er geen condoom is gebruikt. Dat is omdat het condoom, als geen ander voorbehoedmiddel, beschermd tegen een hele serie seksueel overdraagbare aandoeningen (mits niet lek en goed gebruikt natuurlijk). Zonder condoom worden dergelijke ziektes gemakkelijk overgedragen. En voor het zingen de kerk uit helpt je dan weinig. Dat is sowieso een zeer onveilige methode om zwangerschap te voorkomen. Mannen raken sowieso nooit zwanger. Zelfs bij stellen die beweren beide zwanger te zijn blijkt bij nader onderzoek steevast dat alleen de vrouw zwanger is. Desondanks is het ook voor mannen belangrijk het condoom te gebruiken, al is het maar om er zeker van te zijn dat de vrouw in kwestie niet zwanger raakt.

Als je de pil slikt dan mag je best in die kerk blijven zingen hoor! Daarvoor slik je m toch ook? Kijk , Natuurlijk is de pil niet voor de volle 100% betrouwbaar. Maar dat zijn condooms ook niet. Dat is geen enkel voorbehoedsmiddel. Al zijn ze er wel voor gemaakt om een zwangerschap zo veel mogelijk te voorkomen. En in de meeste gevallen gaat het bij het juiste gebruik ervan ook wel gewoon goed. En word je echt niet zwanger. ( Zelfs al vrij je zonder voorbehoedsmiddel dan hoeft het nog niet zo te zijn dat je dan maar direct zwanger bent) Blijf je echter bang voor een zwangerschap ondanks de pil en kun je niet genieten van de sex omdat je het niet vertrouwd, doe het dan dubbel op en gebruik ook een rubbertje, of laat een staafje plaatsen in je boven arm( ipv pil) en gebruik een rubbertje. Of plaats zelf een vrouwen condoom ( k noem maar wat) Dan ben je nog meer beschermd, dan wanneer je alleen de pil slikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100