Hoe tel je de cyclus van de ongesteldheid?

Tel je vanaf de eerste dag van de laatste ongesteldheid of de laatste dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op zich maakt het niet heel veel uit. Maar je telt je ongesteldheid wel mee. Je telt dus van de eerste dag van je ene menstruatie tot de eerste dag van de volgende, of van de laatste dat van je ene menstruatie tot de laatste dag van de volgende. Dan tel je dus de tijd van je hele cyclus.

Een menstruatiecyclus begint altijd met dag 1 op de eerste dag dat je menstruatie doorzet met helder bloed in de ochtend. Breekt het bijvoorbeeld pas 's avonds door dan moet je de volgende dag als dag 1 nemen.

Bronnen:
Jarenlange behandeling bij de gynaecoloog...

Je nieuwe cyclus begint op de eerste dag dat je ongesteld wordt. Dus je telt vanaf de eerste dag van je periode. Dit is de enige dag die duidelijk te herkennen is.

Gebruikelijk is om op de eerste dag van je bloeding te beginnen met tellen. Je teld dan door tot je weer een bloeding hebt; de eerste bloedingsdag is dan weer dag 1 van je cyclus. Je weetnatuurlijk dat dat niet elke keer precies even veel dagen hoeft te zijn. Kan WEL hoeft niet. Van een regelmatige menstruatie word gesproken over een lengte tussen 26 en 34 dagen...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Menstruatiecyclus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100