Hoe slecht is roken en dan vooral ook meeroken in de zwangerschap.

Is meeroken slechter of minder slecht? Of niet slecht kan een optie zijn maar dat lijkt me sterk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Roken is slechter voor de baby dan meeroken, maar toch is meeroken ook zeer gevaarlijk. In tabaksrook zitten duizenden schadelijke stoffen. En als je in een kamer zit waar gerookt wordt krijg je ontzettend veel van die stoffen binnen. De baby heeft nog geen afweermechanisme tegen die stoffen ontwikkeld en is daarom vatbaar voor ziekten als gevolg van deze stoffen

Roken is slecht, mee roken ook. Wanneer je het inademt, vernauwen je aderen, en dus de bloedtoevoer naar je ongeboren kindje. Mijn moeder heeft haar hele leven gerookt, maar tijdens 3 van de 4 zwangerschappen is de gestopt. Bij de laatste zwangerschap is ze blijven roken, en heeft ook gedronken. Mijn jongste zusje, heeft astma, bronchitis, groeiachterstand, en een hart ritme stoornis. Het is niet te bewijzen dat het daardoor komt, maar de andere 3, waar onder ik dus, hebben nergens last van.

Meeroken tijdens de zwangerschap is slecht voor de baby. Meeroken bij een zwangere vrouw is niet goed. Van de rook van een sigaret komt 85% in de omgeving terecht. Die rook adem je als meeroker ook in. Zo komen er schadelijke stoffen als nicotine en koolmonoxide via de navelstreng in het bloed van het kindje. Het kindje krijgt minder voeding en zuursof en kan daardoor minder goed groeien. Het beste is om niet bij een zwangere in de buurt te roken.

Bronnen:
http://www.kiesbeter.nl/medische-informati...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100