Krijg je een gratis zwangerschaptest bij de huisarts zonder dat je ouders het te weten komen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een zwangerschapstest kan je krijgen bij de drogist. Hier kan je hem gewoon kopen (dus niet gratis) zonder dat je ouders het weten. Mocht het zo zijn dat jouw huisarts wel gratis zwangerschapstesten aanbiedt (wat ik niet verwacht), dan zal hij dit niet zomaar aan jouw ouders vertellen. Ik weet niet hoe oud je bent, want ik kan me *voorstellen* dat dit bij minderjarigen een geval apart is.

Nee, als jij erom vraagt zal je de test achteraf moeten betalen en die rekening gaat dus naar je ouders, omdat die financieel verantwoordelijk voor jou zijn. Als jij met enorme buikpijn bij de ha komt en die doet om medische reden een test om zwangerschap uit te sluiten dan kost het niks. Je zou naar de schoolarts kunnen gaan, die kan je in vertrouwen alles vertellen en ik denk dat hier wel bepaalde handelingsplannen voor zijn zodat je op welke manier dan ook goed geholpen wordt, bij een zwangerschap maar ook bij het uitleggen van anticonceptie enzo. suc6

De test die je huisarts uitvoert zal door iemand betaald moeten worden. Meestal is dit de zorgverzekeraar. Als je minderjarig bent loop je daarom het risico dat je ouders in kunnen zien dat een bezoek door jou aan de huisarts gedeclareerd is bij de verzekering. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar bij het Kruidvat koop je 2 testen voor € 5,-. Deze zijn erg goed. Het kost je alleen wel wat geld, maar kan je erg veel geruststelling, danwel zekerheid, voor een schappelijke prijs geven. Houd er wel rekening mee dat je pas kunt testen vanaf de eerste dag van je te verwachten menstruatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100