Is het mogelijk om als tiener, "weloverwogen",bewust zwanger te worden?

Kun je dat op jonge leeftijd goed inschatten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst even voor de duidelijkheid, je bent een tiener zolang er een 10 in je leeftijd zit he, dus vanaf je 10e tot aan je 19e En hier zit een heel groot verschil, een kind van bv 13 heeft nog een hele andere kijk tegen de "wereld" dan een tiener van 18 die misschien al een rijbewijs heeft. En daar komt bij dat ik vind als je 39 bent en gaat kiezen voor een kind, dan heb ik het even niet over de materiële kant, dan weet je ook niet wat er komen gaat. het krijgen van een kindje is voor een 14 jarige net zo nieuw als dat voor een 39 jarige is. Beide vrouwen kunnen een huilbaby krijgen.... Maar nu het geestelijke verschil. Een tiener heeft nog niet de levenservaring die je op latere leeftijd wel hebt. Vaak ben je nog puber op tienerleeftijd en ben je nog erg met jezelf bezig, je onzekerheden, je uiterlijk, je hele voorkomen, je hele eigenbeeld is nog niet genoeg ontwikkeld en het overzien van situaties is ook nog niet goed ontwikkeld vanwege het ontbreken van levenservaringen. Ik was een tienermoeder, ik was 17 toen mijn eerste kindje werd geboren, het is mij overkomen en doordat ik goede steun om me heen had heb ik het goed gered, weinig problemen ondervonden, alleen ik heb me wel erg eenzaam gevoeld omdat je vriendinnen andere dingen gaan doen en niet meer op jou en je kind zitten te wachten, en aansluiting met andere oudere moeders waren er ook niet echt omdat ze toch enigzins op me neerkeken...... Mijn 2e dochter kreeg ik op 20jarige leeftijd en mijn jongste op 25 jarige leeftijd, maar als ik nu terug kijk, denk ik dat ik bij mijn laatste dochter het meest stabiel was/ben. Dus ik denk dat je als tiener best een goede moeder/vader kunt wezen, maar dat je het van te voren met geen mogelijkheid goed kunt afwegen..vanwege te weinig levenservaring.

Uit onderzoek in Amerika is gebleken dat tieners dat, uitzonderingen misschien daargelaten, niet kunnen. Men liet daat jonge meisjes een bepaalde tijd voor een pop zorgen. Die pop huilde 's nachts, moest op tijd eten, had zgn. vieze luiers enz. Alle gegevens werden geregistreerd. Ik weet niet meer precies hoe e.e.a. in zijn werking ging. Misschien kun je er nog iets van terugvinden op internet. In ieder geval bleek heel duidelijk dat deze meisjes de verzorging van die pop niet aankonden, laat staan dat zij een levende bab konden verzorgen. En wat als een meisje op heel jonge leeftijd een gehandicapt kind krijgt? Toegevoegd na 43 seconden: bab is natuurlijk baby. Toegevoegd na 6 uur: Na de periode van het verzorgen van de pop bleken veel tienermeisje genezen van het idee een baby te willen hebben. De verzorging van de pop bleek voor hen al veel te zwaar.

Natuurlijk kan je weloverwogen beslissingen nemen, het is alleen heel goed mogelijk dat je een paar jaar later deze beslissing betreurt. Op elke leeftijd kunnen weloverwogen beslissingen later toch blijken beter anders genomen te zijn geweest.

Ik vind van niet, de zorg voor een baby wordt door tieners vaak onderschat.

Dat ligt eraan wat je idee van weloverwogen is. Een tiener kan wel alle voors en tegens die zij ziet serieus afwegen alvorens een beslissing te nemen. Dat is natuurlijk weloverworden. Ze heeft alles wel (=goed) overwogen. Maar net zoals ieder ander, heeft zij geen zicht op alle bestaande voors en tegens. Iedereen heeft zijn eigen denkkader. Daarbuiten heb je geen informatie, dus die informatie kun je ook niet mee laten wegen. Het kader van een tiener is meestal nog een stuk kleiner van van een volwassene, en daarom is er nogal veel dat over het hoofd gezien kan worden, waardoor vaak de wel degelijk weloverwogen beslissing toch niet de juiste blijkt te zijn. Evengoed kan het natuurlijk wel voorkomen dat een tiener een weloverwogen beslissing maakt om zwanger te worden, waarbij het goed uitpakt. Maar over het algemeen zal het toch nogal tegenvallen, ben ik bang.

Het is al een groot verschil of je zestien of negentien bent. Ik heb iemand gekend die op haar negentiende beviel, vervolgens haar studie nog afmaakte en later een eigen bedrijfje begon als zzp-er. je moet daar dan wel de capaciteiten voor hebben en veel doorzettingsvermogen en niet te vergeten een omgeving die je onvoorwaardelijk steunt. Als je jonger bent neem je een erg groot risico omdat je nog volop in ontwikkeling bent. Je hersenen zijn pas op je 23ste volgroeid en juist in de laatste jaren volgroeien je voorhoofdskwabben ((pre-)frontale cortex) en dat is de plek voor beslissingen nemen, plannen, sociaal gedrag en impulsbeheersing. Als je veel jonger bent mis je dus teveel van die noodzakelijke ontwikkeling om een kind te kunnen verzorgen.

Dat is mogelijk. Maar vaak worden de gevolgen heel erg onderschat door tieners. Ze denken enkel aan het lieve, schattige baby'tje dat ze gaan krijgen. Maar het runnen van een huishouden, de constante zorg voor een kindje, en hoe het zit met de praktische en financiële kant, daar denken ze vaak te laat aan. Of ze rekenen stiekem op hun ouders voor de minder prettige kanten van het moederschap. In Vlaanderen is een serie op TV geweest over tienermoeders (gepland en ongepland). En tijdens de gesprekken van ouders met hun zwangere dochter, kwam toch het meest naar voren dat ze er niet aan gedacht hadden dat alles zo duur was. De meeste tieners bleven dan ook bij hun ouders wonen.

Nee, er komt veel meer bij kijken dan wat een tiener inschat. Ik vind als moeder zijnde van 2 kids dus niet dat een tiener dat kan. Er moet ook heel veel gekocht worden voor de kamer , als de baby er is , en hoe groter een baby wordt des te meer het gaat kosten

Ik denk het niet. Iets wat bijvoorbeeld absoluut nog niet ontwikkeld is bij tieners is het overzien van de gevolgen van hun handelen. Alleen daarom al denk ik dat het maken van een "weloverwogen" keuze op die leeftijd niet mogelijk is. Een tiener kan nog niet overzien hoe een zwangerschap haar leven (en dat van haar kind) op zijn kop zal zetten. Een interessant boek over de mentale ontwikkeling van tieners is "Puberbrein binnenstebuiten" van Huub Nelis en Yvonne van Sark.

Ik ben net 18. Ik ga over een jaar trouwen, en wil graag kinderen. Ik was al snel volwassen en wist wat ik wilde. Ook ben ik een uitzoeker en heb ik dus heel goed bekeken wat allerlei dingen kosten, zowel huishouden, als bruiloft, als kind. Tuurlijk ben ik wel van mening dat de meeste tieners (voornamelijk onder de 18) geen goed inzicht hebben in wat het allemaal met zich mee brengt. Toen ik 16 was, heb ik ook een periode gehad dat ik heel graag zwanger wilde worden..maar aangezien we nog niet getrouwd waren en nog niet samenwonen was het absoluut niet slim. Maar als je als tiener samenwoont, eventueel getrouwd bent..hoeft niet eens, een huishouden runt, werkt etc etc. waarom zou je dan geen weloverwogen beslissing kunnen maken? Elke tiener is anders. Niet persé de leeftijd, maar ook als persoon.

Op iedere leeftijd is het inschatten wat een kind, wat het 'ouder' zijn precies inhoudt, heel moeilijk. Veel mensen denken bij het krijgen van kinderen aan een baby, en wat je daar allemaal voor moet doen en laten. Maar een baby wordt groot, en na 12-15 jaar zit je met een puber in huis. Tussendoor heb je alle fases gehad, van kinderziektes tot peuterdriftbuien, van zwemdiploma tot schoolrapport. Een kind behelst zo veel, ik denk niet dat wie dan ook alle aspecten van het vader of moeder worden ten volle kan bevatten voor het kind er daadwerkelijk is. De vraag zou dan ook beter zijn: stel je voor dat er zorgen of problemen zijn met een kleintje, heb je dan de kracht en de middelen om daarmee om te gaan. En dat bedoel ik geestelijk (sta je zelf stabiel genoeg in je schoenen) als praktisch. (heb je een huis, een goede ziektekostenverzekering en eventueel een goede backup) Ik ken iemand die met 17 haar eerste kind kreeg en dat prima heeft gedaan, er zijn ook mensen die met 30 hun eerste kind krijgen en met de handen in het haar staan.

ik ben 14 en zwanger En bewust heb ik deze keuze niet gemaakt en zonder mijn ouders had ik dit ook echt niet gekund. Dus als je tienermoeder bent moet je wel altijd begeleiding hebben

Ik ben met mijn 17de zwanger geraakt. met mijn 21ste heb ik een miskraam gehad,, ben nog steeds 21 maar druk bezig voor een 2de kind. je kan beter jong moeder worden, dan dat je naar het bejaardentehuis moet gelijk als je je weeen krijgt. Toegevoegd na 3 minuten: Maar als je zwanger wil raken, moet je wel alle punten op een rijtje zetten. Zo moet je jezelf altijd op de 2de plek zetten. je moet geld hebben voor luiers, voeding enzovoorts maar ook voor speelgoed en meubels (denk aan de kinderkamer) toen ik mijn zoontje kreeg 3 jaar terug toen wist ik al wat kinderen inhield, ik las boeken, ik deed oppassen. Heb jij meer zin om te gaan stappen met vrienden dan moet je geen kind nemen want dat is gewoon mishandeling voor het kindje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100