Op 2 augustus is mijn vrouw uitgerekend. Hoe zit het met verlof?

Ze is aangesloten bij de CAO van jeugdzorg. Krijg je de vakantiedagen later bij het verlof aangevuld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het goed is krijg je 16 weken zwangerschapsverlof. Vakantiedagen staat daar buiten of ze moet zelf willen dat dit aansluitend aan haar verlof opgenomen wordt.

Je vrouw heeft recht op 16 dagen totaal. 4 of 6 weken daarvoor en dan 12 of 10 dagen daarna. Ze kan aansluitend ouderschapsverlof opnemen ( max 3 maanden per jaar) of gewoon verlof. Dit moet je wel afstemmen met je werkgever. Wordt je kindje later geboren dan duurt het zwangerschapsverlof dus langer. Jij als vader hebt recht op 2 dagen vrij. Heel veel succes met jullie zwangerschap!

zwangerschapsverlof is tenminste 16 weken. je hebt de keus om zes, of vier weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum te stoppen. is je vrouw al in de ziektewet voor die tijd, gaat het verlof altijd zes weken van tevoren in. na de bevalling krijg je altijd nog tien weken, dus als ze overtijd gaat, kan het verlof langer dan 16 weken zijn. vakantiedagen kunnen er aan vastgeplakt worden, maar dat gaat in overleg met de werkgever.( die is dit niet verplicht om meteen voor of na het verlof te geven) ouderschapsverlof is meestal onbetaald en hoeveel je hiervan mag opnemen is afhankelijk van je contracturen (hoe meer uren je werkt, hoe meer uren ouderschapsverlof). dit kan aaneengesloten worden opgenomen, maar ook verspreidt over een langere periode (bijv. een jaar lang elke week een halve dag). de werkgever is verplicht om ouderschapsverlof te geven, maar hoe het wordt ingevuld, gaat wel in overleg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100