26 weken zwanger, pijn/beurs/kramp van onder, wie weet wat dit is?

Ik ben nu 26 weken zwanger (van de tweede), een paar weken terug veegde ik na het plassen af, en voelde ik dat mijn binnenste schaamlippen kei hard waren. Het leek op soort van kramp, maar voelde niet aan als bijv. kramp wat je in je kuiten wel eens hebt. Na een paar minuten was het weer verdwenen. Maar nu heb ik het regelmatig, alleen als ik op de wc heb gezeten, en als ik seks heb gehad kan ik er echt 3 dagen achtereen last van hebben. Het voelt alsof ik een trap in mijn kruis heb gehad, als ik ga zitten, dan is het als of ik ontplof van onderen.
Ik heb mijn verloskundige gemaild, en die denkt aan spataderen in de schaamlippen, maar ik zie niets, en mijn man ook niet, als ik zoek op spataderen en schaamlip in google krijg ik hele andere symptomen te zien.

Volgende week moet ik weer voor controle en dan kijkt zij er verder na. Maar ik wil graag weten of vrouwen dit herkennen, want met google kom ik niets verder..

Wat is het, en wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je je zorgen maakt, kun je ook een vervroegde afspraak maken bij de verloskundige. Als je een goede en prettige verloskundige hebt, zullen ze daar niet moeilijk over doen. Gewoon even bellen en zeggen dat je er niet gerust op bent en dat je graag wil dat ze er even snel naar kijken.

Ga naar je huisarts! Hier kan iedereen van alles vertellen en wellicht zitten er ook bruikbare reacties tussen maar a.u.b. ga naar je huisarts. Dit is niets voor een website!

Maak direct een afspraak met je huisarts en kan je eventueel doorverwijzen naar het ziekenhuis, hier kun je nog niet een week mee rond blijven lopen. Deze klachten herken ik totaal niet na 2 zwangerschappen en die van beide dochters (de oudste was 2 dagen geleden al uitgerekend), niet mee wachten, gaan! En heel veel sterkte ermee!

Ik heb dat ook gehad, heeft te maken met je spieren in je bovenbeen die aan de buitenkant werken te weinig en die aan de binnenkant werken daardoor veel te hard waardoor ze erg strak gespannen gaan staan en die zitten verbonden aan je schaambeen waardoor er dus aan je schaambeen getrokken wordt waardoor die pijn ontstaat. Bij mij hielp fysiotherapie. Maar ik zou gewoon even bij verloskundige of huisarts langsgaan want het kan natuurlijk ook iets anders zijn.

Waarom stel je die vraag hier. Wij zijn toch geen artsen? Je moet hiermee echt als de wiedeweerga naar de dokter.

İk zou niet tot volgende week wachten het kan iets ernstigs zijn. De verloskundigen zeggen meestal dat het vanzelf over gaat zonder dat ze weten wat het is. Tijdens mijn zwangerschap was ik erg misselijk, ze zeiden dat het vanzelf over zou gaan zonder een onderzoekje of iets dergelijks. Vervolgens ben ik dezelfde dag naar de huisarts gegaan en die heeft mij direct naar het ziekenhuis gestuurd en moest daar een week blijven. Dus ga alsjeblieft naar je huisarts en vertel wat er aan de hand is. İk herken de krampen wel, maar niet bij de schaamlippen. Sterkte!

Ik ben natuurlijk geen dokter en je hebt er geen foto bij gezet, maar ik denk aan een Bartholin-cyste. Een vrij veel voorkomende aandoening, veroorzaakt door een verstopping van het kliertje van bartholin, een opening waardoor het vocht in de vagina wordt uitgescheiden. Meestal is het eenzijdig, maar tweezijdig komt zeker ook voor, en bij sommige vrouwen blijft het ook terugkeren. De drukkende pijn, de pijn na ontlasting en geslachtsverkeer en het beurse gevoel horen daar ook bij. Echter ook een verdikking (van een klein beetje tot heel erg) hoort er normaliter bij, en daar spreek je niet over. Wel kun je door de zwangerschap wellicht een wat droge vagina hebben, die na geslachtsverkeer pijnlijk kan zijn, maar de andere symptomen horen daar dan weer niet bij. De gynaecologe zal je bij de controle volgende week zeker uitsluitsel kunnen geven. Ik weet niet zeker of ik er wel een afbeelding van kan bijvoegen, maar googelen op Bartholin-cyste levert meer dan genoeg beeldmateriaal op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100