Help!! Ik wil annonieme abortus

Ik heb laatst s*x met mn vriendje gehad en nu ben ik zwanger en ik ben pas 13!!!!!! Ik ga het echt niet tegen mn ouders vertellen! Wat moet ik nu doen?? Help!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga zo het liefst snel mogelijk naar de huisarts, ze hebben geheimhoudingsplicht dus maak je over je ouders geen zorgen. Eventueel kun je ook contact opnemen met een vertrouwenspersoon op school, die kan je ook verder helpen. Vind je zowel de huisarts of de vertrouwenspersoon geen goed idee neem dan contact op met Sense, zij kunnen je verder helpen. Je kunt met Sense bellen, mailen of chatten, kijk maar op de site sense.info Sterkte!

Bronnen:
http://www.sense.info/zwanger/zwanger/wat-...

Wat je in ieder geval moet doen is hierover praten met iemand die je verder kan helpen. Laten uizoeken of je echt wel zwanger bent. Het allerbeste is natuurlijk je moeder in vertrouwen nemen. Als dat echt, echt niet kan: De telefonische hulpdienst: Via de telefoon 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bel 0900 - 07 67 (5 ct/m) of de lokale telefoonnummers. De kindertelefoon: gratis nummer is 0800-0432 (ook voor mobiele bellers).

Meid, helemaal super dat je controle over je eigen lichaam. Alleen jij moet beslissen wat er in jou lichaam gebeurt. De andere beantwoorders hebben al goede instanties genoemd en je kan altijd naar de ggd in jou stad/ gemeente gaan. Zij zullen je helpen. Laat je niet beinvloeden door mensen die zeggen dat een abortus geestelijke schade opleverd, want dat is NIET WAAR. In tegendeel nu het houden geeft een vergrote kans op psychische schade. Dat is een fabeltje van mensen die tegen het recht van een vrouw die haar eigen keuzes maakt zijn. Ook zal niemand ooit kunnen zien dat jij een abortus heb gehad. Ook niet een dokter die jou in de toekomst gaat onderzoeken daar! Meis sterkte en de volgende keer beter uitkijken

Je bent de eerste niet die dit overkomt en je zal ook de laatste niet zijn. Allereerst: niet in paniek raken want dat ga je uitstellen en andere domme dingen doen. Je huisarts (in een andere vraag stel je dat je bang bent voor je huisarts maar je legt niet uit waarom) of de lokale GGD kunnen je daarmee helpen. Neem evt. ook contact op met de Rutgers Nisso groep. Die hebben dagelijks te maken met dit soort situaties. Zoek zo snel mogelijk hulp. Niet morgen maar vandaag. Wanneer je gaat uitstellen blijf je uitstellen en voor je het weet ben je het punt voorbij waarop je nog een keuze hebt. Bedenk maar dat als je niks doet je ouders het waarschijnlijk vanzelf wel gaan zien... Een arts heeft geheimhoudingsplicht en mag ook je ouders niks vertellen zonder jouw toestemming. Praat er ook over. Bij voorkeur met je ouders (al is dat natuurlijk moeilijk) of anders met bv een vertrouwenspersoon op je school (ook die moet wat jij vertelt voor zich houden). Je kan ook advies vragen bij de kindertelefoon: 0800-0432 (gratis nummer) En neem in de toekomst geen risico's meer... Als je nog geen 16 jaar bent en je wil zonder toestemming van je ouders een abortus laten doen is de beste optie toch echt je huisarts. Je kan ook zelf direct naar een erkende abortus kliniek gaan maar daar zal je ook niet in een week terecht kunnen. Ze moeten je namelijk bedenk tijd geven en je zal een gesprek aan moeten met een hulpverlener daar en zo veel van die instellingen zijn er niet. Als je dus niet naar je huisarts wil kunnen je reiskosten behoorlijk oplopen wanneer je geen erkende abortus kliniek in de buurt hebt.

Bronnen:
http://www.ggd.nl/contact/bij-u-in-de-buurt/
http://www.kindertelefoon.nl/contact
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...
http://www.rutgersnissogroep.nl/
http://www.zorgkaartnederland.nl/abortuskliniek

Tja op je 13de sex en meteen zwanger is natuurlijk al erg jong. Neem aan dat je wel zo verstandig was om condoom en conceptiepil te gebruiken? En hoe weet je zeker dat je zwanger bent? De testen werken namelijk niet altijd 100%. De keuze die je nu maakt is er 1 die je voor de rest van je leven bij zal blijven dus makkelijk zal deze niet zijn. (kijk eens tienermoeders op tv dan krijg je een idee hoe je leven zult gaan, misschien had je dit eerder moeten kijken). Ook is het belangrijk dat je vriendje ook weet dat je zwanger bent en over abortus denkt, hij is namelijk wel de vader... Je zult vast al veel nagedacht hebben maar dit moet je niet alleen doen. Praat met je vriend (dan leer je je vriend echt kennen). Maar ook met een volwassen iemand die je kan vertrouwen.

Als de sodemieter contact opnemen met een abortuskliniek of een stichting voor ongewenste zwangerschap die je daarbij kan helpen (bijvoorbeeld de FIOM). Laat je daar ook meteen voorlichten over goede voorbehoedsmiddelen! Let wel ; een abortus kost WEL geld, maar vaak kunnen er prima regelingen getroffen worden, zeker als je minder draagkrachtig bent of geen eigen inkomen hebt. Ik zou trouwens adviseren het WEL aan je ouders te vertellen - tenminste, als je uit een doorsnee, modern, niet-(te)-christelijk Nederlands gezin komt. Dit is 2012, en de soep wordt lang niet altijd zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Ben je van eender welke allochtone of streng-christelijke kom-af , dan is het denk ik niet zo'n heel slecht plan het buiten hen om te proberen te regelen. Toegevoegd na 4 minuten: Zie ook http://www.goeievraag.nl/vraag/16-zwanger.144928 en http://www.goeievraag.nl/vraag/help-16-jaar-maand-zwanger.166451 En nog vele tientallen vragen op de zoektermen zwanger / abortus / help.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100