Hoe komen ze aan een uitrekenings datum voor een bevalling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet zo heel moeilijk. Men kijkt naar de laatste dag van de menstruatie, en dan wordt daar de volledige gemiddelde draagtijd bij opgeteld. Er zijn zo veel gegevens over de draagtijd dat dit redelijk nauwkeurig is. Echoscopie kan meten hoe groot een embryo of foetus is, en aan de hand daarvan bepalen hoe oud het kind is. De ontwikkeling van kindjes verloopt in het begin van de zwangerschap zo gelijk voor praktisch alle kinderen dat dit een volwaardige en nauwkeurige meting is.

Het gaat als volgt: neem de eerste dag van je laatste menstruatie daar trek je eerst drie maand af tel er dan zeven dagen terug bij Bijvoorbeeld: Je laatste maandstonden begonnen op 26/6 daar trek je 3 maand vanaf = 26/3 tel er dan nog 7 dagen bij op= 2/4 is dus je uitgerekende datum!

Bronnen:
http://9maand.be/zwanger/zwanger/zpm.php

Er wordt eerst altijd uitgegaan van de eerste dag van de laatste menstruatie, en dan precies 40 weken verder. Mits de cyclus regelmatig om de 28 weken was. Was je cyclus wel regelmatig maar korter, dan trek je die dagen er vanaf. Was je cyclus regelmatig maar langer dan 28 dagen, dan tel je die dagen er bij op. Daarna wordt de ter ik echo gemaakt. Als deze gemaakt is tussen 10 en 12 weken na de eerste dag laatste menstruatie, dan wordt volgens de nieuwe richtlijn de echo-uitkomst als juiste uitkomst genomen. De eerste twee weken na je laatste menstruatie ben je nog niet zwanger, want de bevruchting vindt pas plaats rondom de eisprong, maar internationaal worden die twee weken wel meegerekend, waardoor iedereen op 40 weken uitkomt. Toegevoegd na 2 minuten: Spelfoutje: ter ik echo = termijnecho

Allereerst gaan ze uit van de eerste dag van je laatste menstruatie en tellen daar 40 weken bij op. Als je een termijn echo krijgt (rond de 10 weken tegenwoordig) passen ze de datum aan. Ze meten dan de foetus. Elke foetus is evengroot tot 12 weken. Dus als ze meten weten ze hoe oud het kindje is en hoe lang de zwangerschap nog gaan duren (op papier, want bijna geen kind houdt zich aan die 40 weken).

Hoe bereken je de geboortedatum van je kind? In dit artikel kun je lezen hoe dat gaat.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwange...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100