klopt het dat wanneer mijn vader 1 keer vaker een zaadlozing had gehad voor mijn geboorte, dat ik dan niet geboren was maar iemand anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet per se. Het is niet zo dat een man een vaste hoeveelheid zaadcellen heeft waarvan telkens een deel gebruikt wordt. Als dat zo was, dan zou 'jij' (de zaadcel met de helft van jouw genetische informatie) eerder 'verschoten' zijn. In plaats daarvan maakt een man constant nieuwe zaadcellen aan. 'Jij' zou niet verschoten zijn, een hele hoop andere zaadcellen zouden verschoten zijn. In theorie had 'jij' dan nog steeds in de zaadlozing kunnen zitten die je moeder had bevrucht. Tot zover het simplistische beeld. Uiteraard is de werkelijkheid nóg weer complexer. Duizenden, zo niet miljoenen factoren hebben invloed op de snelheid van zaadproductie, de exacte geproduceerde zaadcellen, de specifieke zaadcel die de eicel bevrucht etc. Als je het leven van je vader opnieuw zou doen van geboorte tot het moment dat hij je moeder bevruchtte, en ogenschijnlijk alles hetzelfde zou doen, inclusief exact aantal zaadlozingen, dan nóg zou het erg onwaarschijnlijk zijn dat jij, met jouw specifieke DNA, het resultaat zou zijn.

nee... jij bent altijd 'ik'... misschien had je er dan anders uitgezien en ander gedrag vertoont... maar dat zullen we nu nooit weten... maar jij zou nooit iemand anders kunnen zijn dan jezelf...

Ja, dan was er iemand anders geboren. Dus wees blij dat je er bent en maak er iets moois van. Mannen maken 1.000 zaadjes per seconde aan, Lucky we !!!!!!!

Nee, niet per sé, want om een kind te krijgen heb je ook een eisprong nodig. En als die er op dat moment en een paar dagen nà de lozing niet was, was het kwakkie vanzelf afgestorven. Je pa kon spuiten wat 'ie wilde, maar zonder eisprong ben je nergens!

Ja - zelfs als een ander zaadje harder gezwommen had dan het zaadje waaruit jij ontstaan bent, en dus het eitje bevrucht had vóór "jouw" zaadje er aankwam, was er iemand anders geboren. Wonderlijk, toch, de natuur....

ja dat kan. jij bent winnaar van miljoenen cellen onderweg naar een eitje. als je pa een lozing in een doekje had gedaan waar jij tussen zat was jij er niet geweest.

Niet perse. Als jouw zaadje nou gewoon de snelste en volhardenste was die maand, had je het hoe dan ook wel gewonnen hoor! Een eicel wordt lang niet altijd daadwerkelijk bevrucht

Je maakt een gedachtefout. Tenminste, als ik het biologisch beredeneer. Jij ontstaat door samensmelting van een zaadcel én een eicel. Het is geen kwestie van winnen of verliezen. Een zaadcel is niets en een eicel is niets. Beide leveren samen precies de helft aan genetische informatie en samen vormt het één geheel waaruit jij nog moet groeien. Met alleen de helft heb je niets. Welke zaadcel welke eicel ok bevrucht, jij blijft de helft van je moeder en de helft van je vader. Alleen de mix zou anders zijn en zou je misschien bruin haar hebben in plaats van blond (ik noem maar wat natuurlijk). Natuurlijk zijn hier meer ideeën over, bijvoorbeeld filosofische of spirituele.

dat had gekund maar dan had er ook een andere zaadcel als eerste bij de eicel moeten zijn en de zaadcel waar jij uit onstaan bent heeft toch maar gewonnen van al die overige tienduizenden zaadcellen dus heeft het zo moeten zijn,je was gewoon de sterkste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100