Waarom is een dikke komkommer slecht voor je in de zwangerschap?

Ik was eens in de supermarkt en had de intentie om een komkommer te kopen. Nadat ik een mooie dikke en lekker uitziende komkommer had uitgekozen om met mij mee naar huis te nemen werd mij verteld dat ik beter een dunne komkommer mee kon nemen omdat deze beter zou zijn voor de baby. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dun of dik, dat maakt niet uit. Je moet het alleen even wassen voordat je het op eet. "Bij het eten van rauwe groenten hebt u een grotere kans op besmetting met listeriose of toxoplasmose. Dit kunt u voorkomen door de groenten zeer goed te wassen. U moet dus zeker geen rauwe groenten vermijden in uw eetpatroon. Het is zelfs zeer belangrijk dat u rauwe groenten eet, anders wordt het moeilijk om aan 300 g groenten per dag te geraken. Als u buitenshuis eet en er dus geen zicht op hebt of de groenten goed gewassen zijn, kunt u best kiezen voor bereide groenten."

Bronnen:
http://www.uzleuven.be/voeding-tijdens-zwa...

Een komkommer kun je rustig eten in je zwangerschap. Goed schoonmaken en lekker van eten, kan helemaal geen kwaad! Fijne zwangerschap :-)

heb eens ergens gelezen dat kakkerlakken alles eten behalve komkommers. dat zegt mij al genoeg!

Dit kan wel hoor

Ik denk dat dit een flauwe grap was van diegene.. De inhoud van een dikke komkommer is namelijk niet anders dan die van een dunne.

Degene die dat tegen je zei, wilde vast graag zelf die komkommer hebben en loog dus tegen je. Er is niets aan de hand met een dikke komkommer.

zowel dikke als dunne komkommers zijn heerlijk mits goed klaargemaakt en zich in een heerlijke dressing bevinden. eet smakelijk! ze hebben geen enkele invloed op de baby.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100