ik heb gister test gekocht, maar er staat dat ik 4 druppels urine in moet doen , heb ik gedaan krijg steeds ongeldig uitslag , dit is me 4 test ,

wat is het beste ,
naar dokter te gaan of weer test kopen en weer proberen ,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet duidelijk wat voor test je bedoelt. Ik ga er van uit dat het een zwangerschapstest is. Blijkbaar ben jij met vier negatieve uitslagen nog niet overtuigd. Dat kan, het is nl. ook belangrijk hoe ver je overtijd bent. Als je nog maar heel weinig zwangerschapshormoon aanmaakt, kan de test negatief zijn, terwijl je toch zwanger bent. Opnieuw testen heeft op dit moment geen zin, dan kun je beter eerst enkele dagen of een week wachten. Gezien jouw vraag en het feit dat je al 4 tests hebt gedaan, denk ik niet dat je wilt wachten. Maak daarom morgen een afspraak met de dokter, dan ben je ook meteen gerustgesteld. Toegevoegd na 4 minuten: Voor de duidelijkheid: die zwangerschapstesten werken pas als je echt overtijd bent, als dus de menstruatie niet optreedt wanneer je dat verwacht. Als je onbeschermde seks hebt gehad en het is nu nog niet de tijd voor je menstruatie, dan heeft een test geen zin. Bij onbschermde seks kun je binnen 36 uur de morning-afterpil halen bij de huisarts en in het weekend bij de huisartsenpost. Is het al langer geleden dat je seks had en je maakt je superongerust, dan kun je toch al een afspraak maken bij de huisarts. Die legt je dan alles uit, ook over bijvoorbeeld de overtijdbehandeling. Die gebeurt binnen enkele dagen nadat je overtijd bent en is veel minder ingrijpend dan een abortus of zo.

naar de dokter gaan, blijkbaar doe je iets niet goed bij het testen.

Als je naar de dokter gaat weet je het gelijk zeker en kunnen ze ook een beetje schatten hoe ver je bent.. Als je liever zelf nog een keer test zou ik een andere test halen dan je nu gebruikt.

Ik weet niet precies wat voor zwangerschapstest je gekocht hebt, maar er zit inderdaad nogal wat prijs/kwaliteitverschil in. Wil je zeker weten dat de uitslag betrouwbaar is , wacht dan tot een dag of twee nadat je ongesteld had moeten worden, en neem een goede test (Predictor of Clear Blue) die je alleen maar in de urinestraal hoeft te houden (geen gehannes met druppeltjes). Het is wel belangrijk dat je ochtendurine neemt; daarin zitten de meeste hormonen. Een 'ongeldige' uitslag zegt namelijk helemaal NIKS, behalve dat de test niet uitgevoerd kon worden. Kan nog alle kanten op.

Bedoel je dat je helemaal geen streepjes krijgt? Dat gebeurt als je te weinig urine gebruikt, misschien zijn jouw druppels wat kleiner dan de fabrikant van de test in gedachten had. Als je er nog één (ongebruikte!) in huis hebt, probeer het dan nog eens met vijf druppels. Op een druppel méér komt het namelijk niet aan, wel op een druppel minder. Let er vooral ook op dat er echt alléén druppels in het daarvoor bestemde gaatje vallen, als de rest van de test ook maar een beetje nat wordt, werkt hij niet. Als je na pakweg een minuut nog geen vloeistof door de test ziet 'lopen', kun je trouwens ook nog een druppeltje toevoegen. Naar de dokter gaan is natuurlijk ook prima. Vertel er even bij dat het gaat om een zwangerschapstest als je de afspraak maakt, en zeg erbij hoe lang je al overtijd bent. Het kan namelijk dat ze vragen om een potje ochtendurine mee te nemen. Ga je ter plekke plassen, zorg er dan voor dat je van tevoren niet veel drinkt en dat je minstens vier uur van tevoren niet plast, om te voorkomen dat je urine niet geconcentreerd genoeg is.

Het lijkt me stug dat je 4 druppels urine moet gebruiken ervoor. Normaal moet je de staaf van de test in de urinestraal houden of wat urine laten lopen, dan een deel opvangen en daar de staaf van de test 20 seconden in houden. Met 4 druppels neemt de test veel te weinig op dus dat lijkt me niet goed. Wat je dus kunt doen is het op deze manier proberen en als je echt op zeker wilt spelen bij je huisarts langsgaan en daar een test doen. neem daarvoor een bekertje urine mee, bij voorkeur ochtendurine, omdat daar de meeste HCG(zwangersachapshormoon) in zal worden gevonden. Dan rest mij nog te vragen: hoe lang ben je overtijd, ben je wel overtijd of ben je praktisch gelijk na onveilig te hebben gevreeen die test gaan doen? want dan zou je wel bevrucht KUNNEN zijn maar kan het HCG nog niet altijd per definitie gemeten worden. tot 4 dagen voor de cyclus gaat beginnen is dit met een test tegenwoordig al meetbaar, maar beste is te wachten tot de dag dat hij moet beginnen of later.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100