Moeder gevoelens?!

Hallo allemaal! Ik ben een jonge vrouw van bijna 19 en ik ben nogal in de war. Ik heb een ontzettende sterke drang naar zwangerschap, moederschap etc. Ik heb een vaste vriend bijna een jaar. Maar je ziet het al aan de leeftijd het is vrijwel onmogelijk! Ik heb nog geen vervolgopleiding afgerond, woon thuis, alle dingen om juist geen baby te nemen! En dat besef ik me ook goed dat het niet gaat maar ik vraag me af is het normaal om op zo'n jonge leeftijd al zo'n drang te hebben naar moederschap? Zelfs droom ik er over dat ik zwanger ben!
Iemand een advies om hier mee om te gaan? Vertellen durf ik het ook niet aan dierbare.

Toegevoegd na 35 minuten:
Hartstikke bedankt al voor jullie antwoorden! Dat lucht me wel een beetje op. En nee ik ben nooit echt dol geweest op kinderen, als ik een klein kind zie weet ik ook niet hoe ik er op moet reageren (Zal wel komen omdat ik de jongste en enigste kind thuis en in de familie ben, dus geen kleine kinderen gewend ben) Dus moet nog even uitvogelen waar dat zo 1 2 3 vandaan is gekomen... Misschien inderdaad de hormonen:) Zal het er misschien toch maar is met mijn vriend erover hebben praten is inderdaad beter dan verzwijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat jouw hormonen een loopje met jou nemen. De meeste vrouwen krijgen die drang zo tussen de 25 en 30 jaar. Maar ieder mens is weer anders en jij hebt het nu, wat heel vervelend is omdat het niet uitkomt. Realiseer je wel dat het weer over gaat. Het is echt beter om er wel met andere mensen over te praten. Praten lucht namelijk op en zorgt ervoor dat jij niet geobsedeerd raakt door je gevoelens. Misschien kun je via de huisarts met een psycholoog of therapeut gaan praten. Het laatste wat je moet doen is nu zwanger raken, want eenmaal zover, is je leven nooit meer hetzelfde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100