Wat moet je doen als jij wél nu kinderen wilt, maar je vriend vindt zich nog te jong?

Ik ben 22 jaar en wil heel graag kinderen, maar mijn vriend (20) vindt zichzelf nog te jong!

Ik heb toen ik 17 jaar was een miskraam gehad, maar nu wil ik heel graag een kindje samen met mijn vriend. We wonen samen en we hebben een goed inkomen. Ik studeer wel nog. Ik doe de opleiding Pedagogiek en loop twee dagen in de week stage op een kinderdagverblijf. Nu is het zo dat ik overal waar ik kijk zwangere vrouwen zie of gezinnen met kleine kinderen.

Het lijken allemaal tekens (hopelijk snapt iemand hoe ik me voel). Mijn vriend en ik hebben er al over gepraat en hij zegt dat hij snapt hoe ik me voel, maar hij blijft bij zijn besluit. Ik kom niet van het idee af.

Ik wil hem absoluut NIET in de val lokken door stiekem mijn spiraal te laten verwijderen. Maar over twee jaar wordt mijn spiraal verwijderd en heb wel gezegt dat ik dan niet aan de pil wil en dat vind hij goed.

Maar ik word er soms echt gek van, ik kan geen twee jaar wachten, maar mijn vriend snapt het gevoel gewoon echt niet!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik snap wel dat je kinderen wilt omdat je toen je 17 jaar een miskraam hebt gehad. Ik vind 20 en 22 best wel jong om kinderen te krijgen, jullie zijn best wel jong. Het is beter dat jullie even wachten ,zo'n kind is echt zwaar. Vraag maar over 2-3 jaar en je vriend vindt het wel goed.

zoal al vermeld dwingen is niet handig. maar je kan hem wel laten wennen aan kinderen in huis. er zijn vast wel kennissen die even hun baby willen uitlenen zodat zij kunnen genieten van een rustig weekeindje weg. misschien ziet hij dan hoe leuk het kan zijn.

Vraag je zelf eens af wáárom jij zo graag kinderen wil. En wees dan heel eerlijk tegen jezelf. Ik zeg niet dat het bij jou zo is, maar soms willen mensen jong kinderen omdat ze onbewust een leegte willen vullen. Of willen ze vluchten voor een situatie, dit klinkt misschien heel vreemd, maar ik ken iemand die het op haar werk niet meer naar haar zin had, en 'per ongeluk' zwanger raakte. Maar alleen jij kan achter de werkelijke reden komen. En als het zo is dat je oprecht verlangt naar een kind, dan nog zal je moeten wachten tot je vriend er klaar voor is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100