Huwelijksverzoek: wanneer?

Wat is een redelijke termijn om iemand ten huwelijk te vragen? Hoelang moet je een relatie hebben?

Ik heb namelijk 3 maand een relatie, en ik ben er van overtuigd dat het mijn ware liefde is.
We kennen elkaar precies 6 maanden, daar we collega's zijn..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Liefde is een gevoel dat je vooral in het begin van een relatie hebt. Je voelt je dan altijd heel goed als je bij je partner bent en weet zeker dat hij/zij de ware is. Maar pas op; dit komt door bepaalde stoffen/hormonen die aangemaakt worden als je bij hem bent waardoor je je dan gelukkig voelt. Na een periode van 8-18 maanden zullen deze stoffen/hormonen minder geproduceerd worden en zul je minder verliefd worden. Dit is het punt waar de meeste relaties stuklopen want hierin moet verliefd worden over gaan in houden van. Dit lukt in veel gevallen niet omdat je toch niet zo goed bij elkaar blijkt te passen etc. Jullie hebben nu sinds 3 maanden een relatie, die dus net als veel relaties in de zomer is begonnen. Veel relaties die in de zomer beginnen eindigen in de winter omdat je humeur dan altijd net wat minder goed is en de verliefdheid een beetje afneemt. Een tip van mij; hou als termijn voor een huwelijksaanzoek ongeveer (MINIMAAL) een jaar aan! Je hebt dan echt de tijd om te kijken of je partner de ware is. natuurlijk voelt het na 3 maanden of dit zeker weten zo is, maar tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel scheidingen dat je echt beter iets langer kan wachten tot je het zeker weet!! DUS: Geniet lekker van jullie verliefdheid, doe veel leuke dingen samen en als je merkt dat je minder verliefd wordt wees niet bang, maar dan komt het moment waarop je ZEKER weet of je partner de ware is of niet! Trouwen kan altijd nog ;)! Veel plezier en succes als je je partner ten huwelijk vraagt!!

Daar is niets van te zeggen. Ken je de serie Dharma and Greg? Daarin trouwen ze binnen 24 uur na elkaar leren kennen. Dat is natuurlijk extreem, maar na 3 maanden is ook niet ongehoord. Ik zou zelf het een risico vinden en bv eerst gaan samen wonen. Dan leer je toch nog opeens heel veel van elkaar. Mijn vrouw en ik kenden elkaar 7 jaar voor we trouwden, 3 ervan als partners. Ik denk dat jij te rade moet gaan bij je partner. Steek een keer wat voelers uit over een glas wijn. Wat denk jij van huwelijk ed. Als ze daar heel positief over is, en niet komt met opmerkingen: Ooit wel een keer, maar nu nog niet' dan zou je het kunnen wagen. 3 Maanden is veel eerder dan gemiddeld.

of je elkaar nu 3 maanden kent en het voelt goed, of 12 jaar en het voelt nog steeds goed, dan moet je een aanzoek doen. wanneer het jullie uitkomt, doen. geen tijds limiet zit hieraan vast, alleen je gevoel.

wij vroegen elkaar na 6 weken, binnen 2 maanden van ontmoeting tot de huwelijksdag heeft 2 maanden geduurd ,dat is nu 47 jaar geleden dus ja wat is wijsheid oja het was geen moetje Toegevoegd na 1 minuut: per abuis 2 x 2 maanden ingevuld

Daar is geen termijn voor! Als het super goed zit tussen jullie en je partner laat ook blijken dat het goed zit zou ik gewoon een huwelijksverzoek doen. Je kunt altijd nog mocht je partner afwachtend zijn wachten met het huwelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100