Hoe kan ik mijn man overtuigen dat ik niet naar zijn vrienden toe wil?

Mijn man heeft gewoon een paar saaie vrienden waar ik geen tijd aan wil spenderen. Hoe overtuig ik hem ervan dat ik mijn slechts 17 vrije weekenden per jaar niet aan hen wil besteden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat is er gebeurd met de waarheid? Zeg gewoon dat je geen zin hebt om de avond door te maken met ZIJN vrienden. Je houd van je man je hebt (waarschijnlijk) nooit gezegd dat je van zn vrienden houd.

Door tegen hem te zeggen dat jouw vrienden en zijn vrienden niet compleet overeen komen. Dat je dus graag voor een bijzondere gelegenheid een keer mee gaat, maar liever thuis op de banmk zit met een boek. moet je man kunnen begrijpen, zeker als jez egt: Elke keer als ik schoenen ga kopen met mijn vriendinnen mag jij tochook voetballen kijken?

Laat hem deze vraag lezen, en zeg hem dat die van jou afkomstig is. Dat moet voldoende zijn, anders heeft hij een bord voor zijn kop. Dit antwoord mag hij ook lezen ter verduidelijking.

Zeg het hem gewoon eerlijk. Dat werkt het beste. Bij een goede relatie kan dat ook gewoon. Denk trouwens dat je man het niet eens zo erg gaat vinden. Gezellig met je vrienden, als mannen onder elkaar, is ook helemaal niet verkeerd.

Laat hem dan maar alleen gaan. Ga jij lekker naar vriendinnen of blijf je lekker thuis. Vroeger had me man ook van die vrienden waar ik niks mee had. Hij ging altijd alleen heen en nu is het contact helemaal verwaterd en verdwenen. Dus wie weet!!

Ik vermoed dat jou man deze vrienden wel leuk vindt om naar toe te gaan en graag met ze praat. Het is heel normaal dat je als partner niet iedereen leuk vindt die je partner ook geweldig vindt. Ik denk dat het iets is waar jullie heel goed over moeten kunnen praten. Het is namelijk veelal erg goed voor een relatie om "verschillende" vrienden te hebben en niet alle vriendelijk gelijk. Jullie hebben hiermee een beetje jullie eigen ding en derhalve ook weer gespreksstof wat je elkaar kunt delen. Als je het ook zo aangeeft als hierboven, dan is de kans groot dat hij je begrijpt.

door eerlijk tegen hem te zijn en hem te zeggen dat zijn vrienden niet jou vrienden zijn. mijn man heeft ook vrienden waar ik nog nooit ben geweest, en hij bezoekt hen ook, en soms zie ik hen buiten, en ik word wel eens gevraagd om een keer mee te komen , maar ik bedank voor de eer, hij heeft zijn vrienden ik de mijne en we hebben ook gezamenlijke vrienden

Door tegen hem te zeggen dat jij niet zo veel gemeenschappelijk hebt met die vrienden en dat je het vervelend voor hem vindt als jij je niet op je gemak voelt bij hen. En door af en toe wel een keertje mee te gaan, b.v. als een van die saaie vrienden een feestje organiseert. Wie weet nodigt hij wel hele leuke mensen uit. Omgekeerd kan hij dan ook een keertje mee naar jouw vriendinnen, want een beetje met elkaar pronken kan nooit kwaad.

Je hoeft toch niet alle 17 vrije weekenden aan die vrienden te spenderen? Een beetje, af en toe een avond is toch ook genoeg? Mijn man heeft ook vrienden en vriendinnen, waar ik niet veel mee heb. Maar als ze langs komen, drink ik een kopje thee mee of een glas wijn en verdwijn dan weer naar mijn hobby. Kunnen zij gezellig bijpraten. En ik ga niet altijd mee als hij er naar toe wil, maar vaak ook wel. Kwestie van compromissen. Het hangt er van af hoe belangrijk jij de relatie met jouw man vind. { jawel, ook in bed :-) XD } Je hebt zo'n man nu eenmaal met alles er op en en eraan en je leeft niet alleen voor jezelf, maar ook 9 o.a. ) voor je relatie.

Gewoon zeggen. Je weet het hier bij GV toch ook goed te verwoorden?

Ik denk niet dat je moet proberen hem te overtuigen want dat gaat je niet lukken. Het zijn namelijk ZIJN vrienden en die vindt hij prima. Het gaat er om dat jij graag je tijd met hem of met je vriendinnen doorbrengt of alleen. Zijn vrienden heeft hij iets mee en jij minder. Maakt niet zo veel uit of hij het snapt of niet, het is JOUW gevoel.

met zoveel weekenden dat je moet werken, kan ik me voorstellen dat je je vrije tijd liever aan jezelf en aan je partner besteed. kan hij niet naar zijn vrienden gaan als jij werkt?

Jammer dat je hem moet overtuigen. Je hebt het recht om ook aan jezelf toe te komen en niet jouw vrije tijd spenderen aan mensen die je niets zeggen. Zijn vrienden is zijn keus geweest, niet dat van jou. Je hoef als partners ook niet alles samen te doen. Hij moet jou in jouw waarde laten en dat gewoon respecteren.

Als je 17 vrije weekeinden per jaar hebt, is het dan zo veel gevraagd om hem 1 zater- of zondag een plezier te doen en een keer mee te gaan ? Hij zal toch niet van je verlangen dat je hem iedere keer vergezelt ? Bedenk ook even hoeveel keer hij misschien met tegenzin met jou meeging als je wilde winkelen.

Ik heb maar 17 vrije weekenden zullen we eens voor de verandering voor "ons" besteden..

NIet meegaan in een relatie is het belangrijk om 2 levens te hebben het leven samen en je vrije tijds leven zonder je partner. Als je man in zijn vrije tijd gewoon met zijn maten op café of bij hun thuis gaat dan is het opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100