Kan liefde pats boem opeens weg zijn, terwijl je gisteren nog tot over je oren was?

En dat alleen door een ruzie (die wel echt over iets essentieels ging)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, omdat verliefdheid nog geen liefde is.

Ja. Er is een oud gezegde. En oude gezegden steunen op ervaringen van generaties: de schellen vielen je van de ogen."" Plotseling zag je de ander zoals hij/zij voor jou is. En zo is het dan. Over.

Door een ruzie kan je opeens een kant van iemand zien, die je nooit vermoed had, en waar je helemaal van dichtslaat, waar je absoluut niets mee te maken wil hebben. Liefde zal een ruzie wel kunnen verdragen, al kan je ook dan behoorlijk moeten knagen. Maar liefde is de ander liefhebben zoals hij/zij is, met alle leuke en minder leuke dingen, die bij die mens horen - je houd van het totaalpakket, en zelfs van hoe iemand groeit in de loop van de relatie, want een mens verandert zijn hele leven. Maar 'over je oren' is nog het roze-wolk-stadium, waarbij je elkaar nog niet echt kent, en van roze wolken kan je door een koude douche afgespoeld worden - en dit is dus bij jou gebeurd. Laat het even betijen, en als je van de schrik bekomen bent, kijk dan, of er nog een roze wolkenrandje aan die donderwolk zit....af en toe kan zo'n ontnuchterende ruzie de lucht enorm klaren, en ga je elkaar op een heel nieuwe manier waarderen. Maar als er dingen naar voren zijn gekomen, die jij echt niet wilt in je leven, kan het zijn, dat dit het einde is van je tijd samen. De duitsers hebben daar een mooi spreekwoord voor: Besser ein Ende mit Schrecken, als ein Schrecken ohne Ende..... Vrij vertaald : beter even heel erg schrikken van het plotselinge einde, als een voortslepend einde wat je steeds meer schrik aanjaagt....

Ja, gevoel van liefde wordt veroorzaakt door fenylethylamine in de hersenen. Als deze stof ineens in onvoldoende hoeveelheid aanwezig is, is de liefde weg.

nee als je echt van iemand houdt dan geef je dat niet zomaar op. ook al heb je ruzie praat erover. verliefdheid geeft je kriebels in je buik. maar ik vind door een ruzie moet je een relatie niet opgeven.

Verliefdheid ja, liefde lijkt me stug, ook al vind je je partner met een ander in je eigen bed. Je wordt dan verschrikkelijk bos en teleurgesteld, maar pats poem weg.... Nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100