Is het raar of onvolwassen om heimwee te hebben?

wij wonen in italie maar ik heb héél vaak heimwee naar nederland,ik vlieg veel naar nederland om onze kinderen te bezoeken, en een frietje te eten en om een keer naar de chinees te gaan, maar zoals nu met voetballen heb ik alles oranje hier de nederlandse vlag buiten en als ik dat allemaal zit te kijken overvalt mij weer t gevoel dat ik heimwee heb.
is dat raar? of gedraag ik mij onvolwassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heimwee is heel normaal. Het laat ook zien dat je je goed kunt hechten aan zaken. Een belangrijke vaardigheid, maar lastig als je afscheid moet nemen, want dan voel je de pijn ook erg goed. Heimwee slijt, maar het kan lang duren. Probeer, als je na bijvoorbeeld een jaar nog steeds veel last hebt van het verlangen naar huis, heel bewust te kiezen. Als je voor thuis kiest, verhuis dan terug. Als je voor Italie kiest, verzin dan een mooi ritueel om afscheid te nemen van Nederland. Maak bijvoorbeeld een rondtocht langs de plekken in Nederland die bijzonder voor je waren, maak er foto's van en plak die in. Dan kun je namelijk 'het boek sluiten'. Als je niet die keuze maakt, kun je blijven hangen in je heimwee, en mogelijk je partner de schuld gaan geven van je rotgevoel. Ook sta je dan niet echt open voor nieuwe vrienden daar. Maar heimwee is dus in essentie een goed gevoel, blijkbaar ben je in staat je te binden aan zaken. Heel veel sterkte ermee, ik weet hoe het voelt, en het gaat echt over!

Daar is het woord 'heimwee' voor uitgevonden en er is niets raars aan. Ik kan me heel goed voorstellen dat je in Italië juist de dingen mist die je noemt en zo gewoon lijken voor iemand die in Nederland woont. We zeuren wat af met z'n allen hier, maar zo slecht is het allemaal echt niet.

Dat is helemaal niet raar. Heimwee is niet aan leeftijd gebonden en kan iedereen overkomen. Zeker als je een goede band hebt met je kinderen en zij niet in hetzelfde land wonen als jij kan ik me dat heel goed voorstellen.

Nee hoor, maar volwassenen gebruiken liever nostalgie. Maar nostalgie is net zo heimwee. Mensen die zich niet thuis voelen en menen op een andere plek wel thuis te kunnen zijn, hebben heimwee. Dat geldt voor volwassen net zo goed als onvolwassenen. De moeilijkheid van mensen geëmigreerd is zelfs dat ze in dat andere land niet thuis voelen, MAAR ook in het thuisland niet thuis voelen. Heel naar is dat en duurt heel lang voordat het er niet meer is.

Nee hoor, dat is heel normaal. Je moet zeker niet het gevoel hebben dat je onvolwassen gedrag hebt. Ook gedraag je je zeker niet raar, hoor. Van je eigen stukje grond houden en ernaar verlangen..ik zou dat ook hebben. Welkom terug..grapje.. Gr. Ton

Nee dit is toch menselijk !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100