Heeft iemand tips tegen angst?

Ik ben hard aan het vechten tegen een continue gevoel van angst. Hiervoor ben ik in (cognitieve) therapie. Ik leer hier veel van en ga vooruit. Helaas nu een terugval, onder andere door invloed van mijn moeder die borderliner is (heeft onlangs zelfmoordpoging gedaan). Ik weet dat het over een tijdje weer beter zal gaan, maar voel me nu heel beroerd. Hoe kom ik hier zo goed mogelijk doorheen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga op zoek naar afleiding. Probeer iets te vinden om te doen waar je je op moet concentreren. Zoals schrijven, bijvoorbeeld over wat er allemaal gebeurt is. Of een creatieve activiteit als schilderen, tekenen of koken/bakken of zo. Voor de korte termijn kan dat echt wat rust geven. Het opzoeken van familie of vrienden kan ook werken, maar dan moet je er wel ook zeker van zijn dat je niet nog meer shit te horen krijgt. Want je bent nu extra kwetsbaar en moet ervoor zorgen dat je ondersteund wordt. Natuurlijk kun je ook medicijnen slikken zowel voor de korte termijn (kalmerende) als voor de iets langere termijn (antidepressiva) maar ik ga er even vanuit dat je daar niet voor gekozen hebt.

Begin ermee om je moeder niet de schuld te geven van je terug val. Methode met de 4 g's zal je vast ook helpen. Gebeurtenis .. gedachten.. gevoel .. gedrag.

Ga angstige momenten eens aan onder invloed van bier. Helpt mij mij altijd...

Probeer leuke dingen te ondernemen met vriend(inn)en! Zij kunnen je helpen door deze moeilijke periode heen te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100