Wanneer is iemand echt je vriend?

Vriend is een groot woord. Wanneer is iemand nou echt je vriend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een echte vriend is iemand die je door dik en dun steunt. Er altijd voor je is, en geduldig naar je luistert. Voor goede en slechte tijden.

Als je diegene midden in de nacht kan opbellen om je 200 kilometer verder te komen halen...

Een echte vriend is pas een vriend, ook al ie niks aan je verdiend, en toch je vriend wil zijn je hele leven lang. Een echte vriend maakt het niet uit, al heb je zelfs geen rooie duit Hij is en blijft een echte vriend, een echte vriend. Een echte vriend (Andre van Duin)

als ze in tijden van nood niet afhaken, maar steun bieden. als ze je nemen zoals je bent, met alle nukken en onzinnigheden. dat zijn ware vrienden.

Een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en accepteert zoals je vandaag bent.

Als je die midden in de nacht nodig hebt, en je hebt hem of haar jaren niet gezien of gesproken hebt!. En je belt diegene op en zegt ik heb je nu nodig dringend, en diegene staat er dan ook voor je? Dat is echt je vriend!

Volgens Toon Hermans: je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend als je iemand hebt die alles met je deelt de tafel en het bed één die nooit verveelt als je iemand hebt die al je zorgen heelt weet je wat dat zeggen wil weet je wat dat scheelt? je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: 'k heb een vriend pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas mag je zeggen: ik heb 'n vriend.......

Een vriend is iemand die je voor de volle 100 procent vertrouwt, en hij jou ook!! Een vriend is iemand die je een schop onder je kont durft te geven (figuurlijk dan) als je het erbij laat zitten, die je een oprechte schouderklop geeft als je het nodig hebt, en die je een schouder biedt als je wilt uithuilen. Een vriend hoef je niet dagelijks of wekelijks te zien, maar als je elkaar weer ziet ga je gewoon weer verder waar je gebleven was.

Een echte vriiend is iemand die er altijd voor je is wanneer deze 'ruimte' hiervoor heeft. Je steunt in moeilijke tijden, plezier met je heeft in goed tijden. Iemand die jouw geheimen in zijn hart kan bewaren, jou kan vergeven wanneer je iets doet wat de ander tegenstaat of kwetst. Jou altijd in je waarde laat!

Iemand waar je altijd op kan vertrouwen/rekenen, maar vooral: Bij een echte vriend vraag je je niet af of het een echte vriend is of niet, dat weet en voel je gewoon.

Ik heb nooit echt een echte vriend gehad; altijd wanneer ik echt een goeie vriend begon te krijgen ging ik weer verhuizen...

Veel mensen stellen tegenwoordig hogere eisen aan vriendschap dan aan een relatie. Het gevolg hiervan is dat er weinig vriendschappen over blijven. Ik denk dat we weer moeten leren tevreden te zijn met het kleine, een vriend(in) voor het voetbal kijken of kletsen hoeft niet persé ook allerlei andere dingen met je samen te doen. Kleine vrienden kunnen ook echte vrienden zijn. Als er aandacht voor elkaar is, en een helpende hand als die nodig is, als iemand echt vriendelijk is laten we dat dan alsjeblieft waarderen en erkennen. Er komen wel vaker vragen over echte vriendschap langs en dan zie je steeds een lijst eisen komen, we vergeten de ander vrij te laten, zelf te laten bepalen wat die wil geven. We moeten leren openstaan voor wat we krijgen in plaats van wat we vinden dat we moeten krijgen.

leuke vraag! mijn definitie: om een of andere stomiteit kom je op straat te staan en kan niet bij je ouders of familie terecht. Iedereen die je dan kan bellen en voor 3 maanden kan blijven wonen, dat zijn je echte vrienden.

Eén keer trek je de conclusie: viendschap is een illusie, een droom, een pakketje schroot met (als het meezit) een dun laagje chroom!

Met slechte tijden aanwezig zijn.

Iemand die er voor je is...in nood. Maar die ook naar je luistert...je misschien adviseert...het beste met jou voor heeft...jou erdoor heen sleept in moeilijke tijden...jou niet veroordeeld...en waar je alles tegen kunt zeggen omdat je weet dat diegene je NOOIT zal uitlachen of belachelijk maken. Zoiets is een vriend\vriendin. Maar de vrienden die ...jou echt NOOIT in de steek zullen laten...zitten aan het einde van je armen. Groetjes.

Iemand is je vriend, wanneer jij geld nodig hebt en naar die vriend toegaat. Die vriend vraagt dan niet waarvoor het is en wanneer hij het terugkrijgt. Hij weet dat het goed zit! Dan is hij een echte vriend!

Als je een 50 euro leen vraagt. En hij gelijk zonder twijfel aan je geeft. Dan is wat mij betreft echt een vriend.!

Vrienden ben je pas als je elkaar door dik en dun steunt.

Wanneer men is in nood en pijn ,dan weet men wie zijn vrienden zijn

voor mij is een echte vriend een persoon met wie je je net zo verbonden voelt als met je levenspartner, alleen dan zonder de fysieke relatie.... iemand die jij volledig accepteert en diegene jou, je weet wat je aan elkaar hebt. dat vertaalt zich niet naar tijd,loopt niet volgens vaste regels, het is een onverbreekbare band ongeacht of je elkaar nu elke week spreekt/dagelijks of eens in de paar maanden. ze behoren tot de parels die je in je binnenste kring toelaat....

Een echte vriend is iemand waarbij je altijd jezelf kunt zijn, omdat hij je nooit zal veroordelen. Iemand die er is in goede én slechte tijden. Iemand waarvan je weet dat ie voor je klaarstaat. Iemand die je zal aanspreken als je een verkeerde weg in je leven wil inslaan. Iemand die met je meedenkt, en zich om jouw welzijn bekommert.

Dat iemand achter je staat wat je ook doet, ook zaken die fout zijn. Dat het niet uitmaakt hoe vaak je elkaar ziet, dat je elkaar kritiek kunt leveren en dat je iemands probleem heel serieus neemt maar dan toch kan zeggen; vriend, dit gaat helemaal nergens over, maar we lossen het samen op.

wanneer iemand voor je klaar staat op de momenten wanneer jij voor de ander klaar staat. wanneer jij geeft en de ander neemt diegene jou ook geeft wanneer jij in nood zit. wanneer je iemand echt kunt vertrouwen, je diepste geheimen kunt toevertrouwen die niet worden doorverteld en dit van de ander ook door jou gedaan wordt. als alles van 2 kanten komt dus!

voor mij is iemand een vriend als we bij elkaar terecht kunnen als het nodig is, we elkaar respecteren zoals we zijn , plezier hebben

Ik vind het opvallend dat veel antwoorden hier gebaseerd zijn op wat een vriend al dan niet voor je overheeft. Het lijkt wel alsof je iemand langs een meetlat moet leggen om de mate van vriendschap te bepalen. Vriendschap is chemie tussen twee mensen, een dieper begrip en een diepere genegenheid voor elkaar. Als dat er van twee kanten is dan is die vriendschap er als vanzelfsprekend. Dan wil je van nature graag met iemand omgaan. Voorwaarde is wel dat iemand zich op dat niveau wil en durft open te stellen.

Als je gevoelsmatig vaak op één lijn zit en veel voor elkaar over hebt.

Iemand met wie je kan lachen en leuke dingen doen, maar die ook naar je luistert als je problemen hebt en niet wegloopt als het moeilijk wordt.

Een echte vriend(in) is er in GOEDE en SLECHTE tijden!

Ik zie al heel veel mooie antwoorden staan. Waar ik het opzich helemaal mee eens ben. Maar het zijn ook wel een hoop eisen en zulke vrienden (hartsvrienden) vindt je maar afentoe. Niemand heeft er daar dertig van... Wat mij betreft moet vriendschap de kans krijgen om te groeien. Goeie vrienden zijn duurt een tijdje. Ook niet alle vrienden zijn voor alle dingen geschikt. Met de een lach je meer met de ander sport je en de volgende is goed voor een biertje met een goed gesprek. Belangerijk vind ik dat de vriendschap gelijk waardig is. Dat de ander geinterresseerd in je is, maar niet onbelangerijk jij ook in de ander. Vind je het leuk om diegene te zien? Durf jij in de ander te investeren? En durft die ander dat in jou?

Een vriend is iemand die Jou vraagt hoe het met je gaat,en dan wacht op jou antwoord.

Iemand waar je goed mee kunt praten ,die je in vertrouwen kunt nemen , ( wederzijds ) vaak gelijke intresses heeft , elkaar helpt door dik en dun , etc. etc. kort om iemand waarmee ( zoals men wel eens zegt ) men paarden kan stelen !!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100