Waarom geven wasmiddelenfabrikanten in reclames tegenwoordig expliciet veiligheidswaarschuwingen voor kinderen?

Soms zie ik reclameflitsen waarin die fabrikant alleen maar noemt hoe belangrijk het is om het wasmiddel buiten bereik van kinderen te houden. Volgens mij hoeft hij dit niet te doen. Volgens mij zijn kleine lettertjes niet eens nodig. Waarom dan zo overdreven de aandacht erop vestigen. Terwijl wasmiddelen nou niet direct het ALLERgevaarlijkst zijn voor kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In reclame-uitingen kunnen fabrikanten verschillende invalshoeken kiezen. Tot recent was dat vaak de goede werking (witter-dan-wit, geen kleurdoorloop, kleuren blijven fris, etc) of de goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze reasons-to-believe zijn wel een beetje uitgemolken. Nieuw is dat de fabrikant een stukje verantwoordelijkheid laat zien: een merk dat geeft om de veiligheid van kinderen. Ze richten zich duidelijk op gezinnen met jonge kinderen in de hoop dat deze ontvankelijk zijn voor deze tips en adviezen. En daardoor sympatie met het betreffende merk opbouwen. En dus gaan kopen.

Omdat er een trend gaande is, de zogenaamde tide pod challenge, waarbij jongeren zichzelf filmen als ze een pad met vloeibaar wasmiddel opeten. En die filmpjes daarna op internet zetten. Dat gedrag (het eten, niet het filmen) kan gevaarlijk zijn, vandaar de waarschuwing die momenteel gegeven wordt.

Bronnen:
https://www.washingtonpost.com/news/to-you...

Wasmiddelen zijn zeer basisch. Bij inname verbrandt de slokdarm, met littekens als gevolg. Als je dan eten doorslikt blijft dat op vernauwingen hangen. Een probleem dus dat elke dag, met elke hap terugkomt. Dat betekent dat zo lang je groeit dat je iedere maand naar het ziekenhuis moet om de slokdarm te laten oprekken. En dat is nog maar een lapmiddel. Een litteken kan nauwelijks rekken. Ik voeg meteen een ander huishoud gevaar toe. Wasbenzine en lamp olie lijken onschuldig, maar zijn dodelijk. Het lichaam kan die alleen kwijt raken via de longen. De longblaasjes gaan hierdoor oedeem ontwikkelen. Ze zwellen op waardoor er geen gaswisseling meer plaats kan vinden. Verstikking is het gevolg. Dit zijn geen sterke verhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100