Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie weet raad of wil zijn ervaring delen over Co. Ouderschap. En ga ik financieel achteruit enz?

Ik heb een goeie baan maar wil minder werken en Co. Ouderschap gaan doen. Ex vind het goed. Ik wil gewoon meer van mijn kindjes genieten ipv 40 uur werken. Misschien ga ik er iets op achteruit financieel, maar krijg er wel een hoop voor terug. Wie heeft er ervaring met dit. Ik ben het beu mijn kindjes altijd maar te moeten missen en alleen maar werken. Ik heb ze nu om het weekend en kan ze ook altijd ophalen hoor..maar Dat ge heen en weer op ongeplande dagen is niet fijn voor ze denk ik.
Ik wil gewoon minder werken en meer mijn kroost genieten.

BVD Jac

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

In de toegevoegde link: forumplein staat een verzameling sites waar ouders hun ervaringen over co-ouderschap kunnen uitwisselen.

De hieronderstaande sites geven praktische adviezen over co-ouderschap. Wel toegespitst op de Nederlandse situatie. Belasting: de alleenstaande ouderkorting bedraagt maxmimaal € 2266 per jaar (jaar 2012) Bij co-ouderschap komt niet alleen uw ex maar ook u in aanmerking voor deze korting. Het lagere inkomen dat u wellicht gaat krijgen wordt dan belastingtechnisch dmv deze belastingkorting (enigszins) gecompenseerd. Vanaf 2012 is de maximumleeftijd kind om in aanmerking te komen voor deze korting 18 jaar (was 27 jaar)

http://www.echtscheiding-wijzer.nl/co-ouderschap.html
http://www.echtscheiding-wijzer.nl/scheiden-belasting-aftrekbaar.html
http://www.scheiding-omgang.nl/ouderschap/co-ouderschap.html
Belastingtechnisch verhaal verouderd
http://www.echtscheidingswinkel.nl/echtscheiding/kinderalimentatie/co_ouderschap/ (Informatief gedeelte belasting is verouderd)

Toegevoegd na 8 minuten:
Het forumplein wijst door naar een paar duizend fora op internet (...) http://forumplein.nl/index.php/overons.html

U kunt ook googelen en rechtstreeks een forum uitzoeken, bijvoorbeeld: http://www.praatmee-online.nl/
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding