hoe krijg ik minder ruzie??

ik heb heel veel ruzie paar jaar geleden ook al, ik maak soms van die lullige opmerkingen of ik word gewoon heel snel boos op depresief ik heb een kort lontje en ik ben heel gevoelig voor lullige opmerkingen op school heb ik weer ruzie met de meiden, ze willen niet meer met me samen werken omdat we zoveel ruzie hebben gehad en enigste wat ik nu wil is op een kamertje zitten op school en dan alleen ga werken en voor gym werkstukken maken ik heb er helemaal genoeg van de ruzie's kan iemand mij helpen om niet snel boos te worden en minder ruzie's heb???

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet niet achter elke boom een vijand zoeken,kom blij en opgewekt je bed uit ,tel je zegeningen en wees niet zo perfectionistisch,het leven is te kort om je overal druk om te maken Wordt geen kluizenaar,dan kun je beter een haat-liefde verhouding met sommige mede leerlingen hebben doe je best kom op het leven is vallen en opstaan

Probeer het eens met elke dag een korte meditatie. Iets van 15 tot 30 minuten. Toegevoegd na 31 minuten: Als het probleem aanhoud moet je maar eens met je huisarts en/of een psycholoog gaan praten.

Hey meid... 1 tip die ik je nu kan geven en die je altijd moet onthouden...het universum is 1 grote energie bol.en al alle mensen zijn allemaal kleine energie bolletjes (zo kan je t zien)...dus je moet je bedenken dat alles wat jij denkt naar t universum word gezonden..dus als jij alleen maar aan ruzie en problemen denkt..zal je dat ook alleen maar krijgen.wat je dus moet doen is je gedachten gang veranderen...verwissel je negative voor positive gedachten..dus denk niet aan de ruzies maar denk aan hoe je het goed kan maken..denk aan leuke dingen. en doe vooral ook alleen maar positive dingen want wat je geeft krijg je terug.als je deze regel in je leven toe blijft passen zul je zien dat je alles kunt bereiken .en kunt worden wat of wie je ook maar wil..!! positief denken -- positieve Akties = Positieve Resultaten.! groetjes elena

Hoe vervelend het ook klinkt, als je veel ruzie hebt met veel verschillende mensen, zul je de oorzaak en dus ook de oplossing daarvan ook in jezelf moeten zoeken. Jezelf opsluiten in een kamertje is echter geen oplossing. Je zult moeten leren dat een mens geen eiland is, en dat je andere mensen om je heen nodig hebt. En dat is een kwestie van geven en nemen. Maar ook van opoffering en incasseringsvermogen. Lullige opmerkingen maken ben je zelf bij. Vermoedelijk denk je zelf dat het grappig is, of wil je ongemerkt jezelf op een hoger plan tillen door iemand anders in de zeik te zetten. Kinderen, vooral meisjes, doen dat al vanaf een jaar of zes, zeven, maar op een gegeven moment hoor je daar wel overheen te groeien. Zeg gewoon geen dingen waar je later spijt van krijgt of die een ander kunnen kwetsen. Wordt snel boos of depressief, kort lontje ; allemaal kenmerken van iemand die vind dat-ie het heel erg met zichzelf getroffen heeft maar door anderen niet op waarde wordt geschat. Misschien tijd om je eigen bijdragen nog eens goed onder de loep te nemen. Ben je echt het beste paard van stal en kan niemand zich aan jou meten, of zijn anderen ook goed zoals ze zijn en moet je zelf wellicht af en toe een stapje terug doen ? Realistischere verwachtingen van jezelf en minder hoge eisen stellen aan de mensen om je heen kunen de sfeer enorm verbeteren. Je kunt dus twee dingen doen ; besluiten dat niemand goed genoeg is voor je en je opsluiten in je ivoren torentje (wat zeker op de lange duur heel eenzaam is), of besluiten dat jij niks beter bent dan iedereen, en je aanpassen aan de normen van de groep (wat betekent dat je best eens je zin niet zult krijgen, kritiek zult horen of tekort zult schieten, maar daarin ben je beslist geen uitzondering, en op de lange duur levert het veel meer op.) De enige die je daarbij overigens kan helpen ben je zelf. Of misschien een heel goede vriendin die je de waarheid durft te zeggen zonder dat ze een grote bek of klappen krijgt. Maar stel je daar dan ook voor open. Bij alles in de verdediging schieten, nooit je ongelijk bekennen en altijd op je teentjes getrapt zijn, zijn heel onaangename eigenschappen waar niemand vrijwillig langdurig mee geconfronteerd wil worden. Doe gewoon een stapje terug, kom van je voetstuk, en kijk of je verder komt door af en toe 'sorry' of 'we doen wat jij wilt' te zeggen. Dikke kans van wel.

Wees selectief met wie je omgaat ! Ga enkel met diegene om waar je een goede band mee hebt en wees positief en reageer niet te overgevoelig op allerlei opmerkingen ."Wat je geeft krijg je terug" volgens Boedha en zo werkt het ook ! Ga met een glimlach de deur uit en je zal positieve reacties krijgen van je omgeving ,een vriendelijk woord of een glimlach is een manier om anderen te ontwapenen en om ruzie te vermijden . Dus rekening houden met anderen en je zelfbeheersing regelmatig oefenen .Vaak is ruzie ook niet te vermijden want je kan echt niet met iedereen goede maatjes zijn op deze wereld. Daarom zoek diegene met wie het beste klikt om vaak mee op te trekken en de ruziemakers gewoon negeren ,denk aan de monniken in Tibet die zolang geweldloos blijven opkomen voor hun vrijheid.

Spreken is zilver, zwijgen is goud. En vooral nadenken voordat je iets zegt. Wat is je motivatie om iets te zeggen en hoe kan de ander je boodschap ontvangen? Soms is 't niet eens wat je zegt wat iemand boos maakt, maar de manier erop wel... Ik ken jou niet, maar je kan ook advies vragen bij iemand die je vertrouwd.

als je boos op iemand wordt of wil worden, probeer dan voor je zelf tot 10 te tellen, dan is de manier waarop je boos wordt tegenover je vriendinnen misschien minder erg. en trek je niet terug, maar probeer gewoon gezellig met je vriendinnen een keer wat leuks te doen ofzo, het komt vast weer goed!

Als ze een lullige opmerking naar je maken, moet je dat gewoon weglachen. Niet op reageren, maar alleen maar naar ze lachen en dan weglopen. Bij mij helpt het, om overal een geintje van te maken....meer lol hebben in je leven. Als ze weer zo'n opmerking maken, daar dan een geintje van maken en weglopen. Dan vinden ze het niet leuk meer, want je word niet meer boos en dan houden ze daar vanzelf wel mee op. Krijg je ook niet meer snel ruzie. Ik weet dat het moeilijk is in het begin, om dan niet boos te reageren, maar probeer het eens. Mij mij werk het wel.

Ga aan de slag met je zelfvertrouwen want snel boos worden heeft te maken met onzeker zijn. Ga iets doen wat je echt leuk vindt of onderzoek waar je echt goed in bent. Dit kan ook een sport zijn waar je in leert om jezelf fysiek te verdedigen. Veel mensen krijgen daar enorm veel zelfvertrouwen van. Je zal zien dat als jij meer zelfvertrouwen ontwikkelt je een heel ander gedrag gaat laten zien. Meer positief dan negatief. Succes.

Wat is de werkelijke reden, dat je geirriteerd bent. Was je dat al Voordat je naar school toe ging? En dat je dan al opgefokt was...en de meiden dan de druppel zijn..zodat je emmer overloopt. Hoe voel je je thuis? Ligt daar de oorzaak niet misschien? Zeg desnoods...dat je in een boze bui bent...zodat de meiden dat weten. Kunnen ze wat rekening met je houden. Maar....je zal er toch over moeten praten met ...iemand. Wat maakt jou..dan depressief? Wat maakt jou zo boos, dat je geen controle meer hebt over jezelf? Probeer daar achter te komen...voor jezelf. Schrijf het desnoods even op als geheugensteuntje. Voordat je ontploft...loop je een groot blokje om de school heen. Dan ontplof je maar achter de school...gil je een keer keihard ofzo. En dan ga je weer terug naar de meiden. Het is maar een idee hoor...je moet niets. Sterkte en groetjes Schuimpje.

Volgens mij heb jij vooral ruzie met jezelf... en dat los je ook in een apart kamertje niet op... Probeer eens te bedenken waarom je die lullige opmerkingen maakt...is dat misschien omdat je ontevreden bent met jezelf of met je eigen leven...? Probeer daar dan een plan van aanpak voor te maken om dat op te lossen... en als je weer eens ongeduldig wordt, en driftig uit wilt halen met lullige opmerkingen, tel dan tot tien en realiseer je dat jij ook niet altijd even gemakkelijk bent voor je omgeving... SUCCES!!!!

Punten en komma's gebruiken?

Dit is wel een heeele lange zin. Je heb 1 voordeel, je wil er wel wat aandoen en dat is de eerste stap. Proficiat.

als je heel boos word niks afreageren ff in je vuist knijpen lukt dat niet loop er dan ff tussen uit en knijp in een stresballetje of sla tegen iets aan.

Je kan proberen de rust terug te vinden op het moment dat je weer 'woede' aan voelt komen. Slik je woorden in voor ze eruit komen, en ga jezelf te rade hoe je echt wilt reageren. Filter het negatieve en probeer er iets positiefs van te maken, eventueel door een grapje erover te maken. Een tip die je kan proberen (misschien wel een beetje 'zweverig'): probeer je negatieve energie eens te voelen in je buik, en als je dit voelt, maak er dan een soort draaikolk van (allemaal in gedachten en gevoel). Jij bent de baas over die draaikolk van energie en wanneer jij het wilt kan je deze stoppen of naar buiten laten stralen (troetelbeertjes!). Het is een soort meditatie in een stressvol moment waarbij je snel wilt reageren. Succes ermee, ik vindt het gaaf dat je je ervan bewust bent en er mee bezig bent!

Voedsel eten waar je rustiger wordt. Ten tweede: voedsel eten waar je intelligenter van wordt.

Lieve schat, Ik heb het gevoel dat je al veel hebt meegemaakt. zeker 1 van jouw ouders heeft vreselijke verhalen... en nou stopt dat! Want .. wie ben jij? JIJ bent het liefste wezentje wat er ooit was! JIJ mag kiezen KIES! Doe wat! JIJ bent geen slachtoffer, dacht je dat? JIJ gaat er gewoon voor, en datgene BEN je al! Ik zal je willen adviseren om naar NIEMAND te luisteren BEHALVE JIJ! JIJ mag nu naar jou luisteren.... hoe klinkt dat? Als je wilt praten dan mag dat: wil je me dan mailen? Ik wens je heel veel sterkte, maar ik zeg je ook, je BENT niet alleen!! Heel veel succes!

Als je A zegt, dan moet je ook B zeggen. Het is helemaal niet erg om ruzie met mensen te hebben of te maken. Als je het zelf naar vindt, dan ben je slim genoeg om uit te vinden waar mensen bij ou op reageren, en dan verander je dat wel. Je moet niet gaan zwijgen als oplossing, want dat gaat ten kosten van jezelf. Zolang het jou niet hindert zal het je toch een rotzorg zijn hoe mensen over je denken; het lijkt een daarin beetje op minnetjes bij GV. Jde wordt later waarschijnlijk een bitch, ook dat is niet erg, als je maar niet zuur wordt.

complimentjes geven of door mensen vaker te helpen

je moet gewoon een talent zoeken bijv bij mij is dat tekenen en zo heb ik vrienden gemaakt. dan moet je in het begin echt heel aardig zijn en zo maak je steeds meer vrienden.

Kort en bondig: Geef altijd eerst een positieve opmerking, wacht minimaal 1 min. voor dat je DAAR na een negatieve opmerking loslaat. Je zult zien dat je daar DAN niet eens meer aan toekomt! Negatieve opmerkingen zijn VAAK impulsief, (althans bij mij) en positieve opmerkingen zijn bedachtzaam.

Bronnen:
Het leven!!

als je merkt dat je in een negatieve stemming bent, ipv mopperen iets positiefs denken en zeggen. Door meer positief te denken, schep je voor jezelf al een andere sfeer, dit zal in het begin niet helemaal lukken, neem er de tijd voor en je zult merken na een tijdje oefenenen dat het meer en meer zal lukken. Je hebt wel wat gedult nodig, maar die wordt dan wel beloont

Marleen heeft al een uitstekend antwoord gegeven. Even een andere overweging erbij: Als je bijna altijd gelijk hebt vinden veel mensen dat vervelend. Ze vinden het niet leuk telkens hun ongelijk te moeten toegeven. Ze gaan proberen je op het kleinste foutje te betrappen. En je daar mee confronteren. Reageer je daarop met terugverwijzen naar de vele fouten die je van die anderen weet dan is onenigheid dan wel ruzie verzekerd. Het beste wat dan helpt is lekker vrolijk lachen en een opmerking maken in de trant van: "Natuurlijk weet ik echt niet alles, dank je dat ik van je dit mag leren." Of een ander prijzend woord voordegeen die dat foutje vind.

Ik raad je aan om meer te sporten. Ik ben zelf ook heel agressief, maar dat heb ik blijkbaar geërfd. Negatieve energie omzetten in lichamelijk energie. Zo ga je dan ook minder stressen.

Kayleetje, ik heb nog één aanvullende tip na alle goede tips die hier al gegeven zijn: vraag eens aan je mentor / klassenleraar of er bij jullie op school sociale vaardigheidstrainingen (Sova-trainingen) gegeven worden. Die zijn er voor kinderen die altijd ondersneeuwen, maar ook voor kinderen die altijd ruzie krijgen omdat ze een te kort lontje hebben. Daar kun je in de praktijk oefenen met dingen die je moeilijk vindt, en daar krijg je goede tips over hoe je jezelf beter kunt beheersen en ruzie kunt voorkomen. Ik denk echt dat het wel wat voor je is, zeker ook omdat je ZELF aangeeft dat je er wat aan wilt doen. Vraag er eens naar, je leert jezelf er een stuk beter van kennen. Op internet is er ook veel informatie over te vinden.

het ligt niet altijd aan jou hoor,hun zijn ook weleens ffout,maar in ieder geval eerst denken dan spreken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100