Ik ken de helft van mijn familie niet, maar wil dat wel. Waar moet ik beginnen?

Ik heb eigenlijk helemaal geen familie meer. Iedereen heeft het contact verbroken, is naar het buitenland verhuisd of is overleden. Van mijn moeders kant (Nederlands) heb ik alleen haar nog, en tussen ons is ook verder geen band. Het wordt gewoon een beetje eenzaam en ik begin me dingen af te vragen.

Mijn vader is Grieks. Mijn moeder had gewoon een nachtje "plezier" met hem in een nachtclub in Griekenland (ze werkte daar toen in een bar), en daaruit ben ik later in Nederland geboren. Mijn moeder is toen eigenwijs en geheel ongegrond een rechtzaak begonnen om te zorgen dat mijn vader mij als zijn dochter zou erkennen. We zijn 5 keer naar Griekenland gevlogen voor DNA prikken, maar hij is nooit op komen dagen.

Ik denk niet dat hij mijn moeder uberhaupt nog herinnert, of dat hij wil weten wie ik ben. Wel heb ik zijn voor- en achternaam, en weet ik dat hij in een restaurant in Athene werkte. Ook heb ik via via gehoord dat ik een jonger zusje heb in Thessaloniki.
Het enige wat me ervan weerhoudt om naar Spoorloos of Vermist te stappen, is dat ik niet zoveel informatie heb en de taal niet spreek. Volgens mij is het niveau Engels in Griekenland erg gebrekkig en hebben ze een compleet ander alfabet.

Wat kan ik doen om meer te vinden voordat ik naar zo'n programma stap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je durft eigenlijk niet contact te leggen nu met Spoorloos of Vermist omdat je niet zoveel informatie hebt... Hoe bedoel je, je weet eigenlijk alles al: Je weet de naam van je beide ouders, je weet waar ze elkaar ontmoet hebben, je weet waar je biologische vader nu werkt. Als ik jou was zou ik meteen aan een (spoed-)cursus Grieks beginnen, en tegelijkertijd schrijven/ mailen/ bellen met Vermist en Spoorloos om te vragen of ze jou willen helpen. Terwijl jij zit te wachten, ben je natuurlijk al bezig met je cursus Grieks, daar heb je alle tijd voor nodig en misschien krijg je deze zomervakantie wel de tijd om een paar weken in je uppie naar Griekenland met vakantie te gaan naar een of ander klein, nog niet ontdekt dorp waar nog geen andere toeristen verblijven, zodat je gedwongen wordt om met de Grieken ter plaatse Grieks te spreken... en dan leer je het pas, als je niet kunt uitwijken naar je eigen taal of Engels natuurlijk. Denk er even over na, niet te lang, en kom dan in actie voor de zomer(-vakantie) begint: alle feiten onder elkaar op een rijtje in een mail en versturen die hap en vraag om een indicatie of en wanneer je aan de beurt bent... Heel veel succes!

het voordeel van zo'n programma als Spoorloos of Vermist is dat zij je helpen met de taal/ Ze doen het werk voor je en zullen vast ook wel, voor de vertaling zorgen als ze echt gevonden worden. En verder, als je echt van 2 kanten contact wilt, zul je eens zien hoe snel je engels leert, en met handen en voetenhulp ver komt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100