Ik word altijd erg onzeker van knappe mensen, wat kan ik er tegen doen?

Als knappe mensen mij aanspreken voel ik me altijd heel erg onzeker, en voel me gelijk minderwaardig, wat kan ik tegen deze onzekerheid doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is voor knappe mensen ook helemaal niet leuk als ze genegeerd worden, als mensen denken dat ze hun lelijk vinden, als mensen niet met ze willen praten en nog tig andere dingen. Doe gewoon normaal tegen iedereen of vind jij het raar als iemand met brandwonden in zijn gezicht onzeker is om JOU aan te spreken en zich minderwaardig voelt? Gewoon praten en doe niet anders tegen knappe mensen dan tegen mensen die 'lelijk' zijn in jouw ogen. We zijn allemaal mensen!

Besef dat de waarde van een persoon niet wordt bepaald door diens uiterlijk. Hoe mooi of niet mooi iemand is aan de buitenkant is grotendeels erfelijk bepaald. Het karakter van een mooi persoon kan echter bijzonder lelijk zijn. Dan is er dus geen enkele reden om je door zo iemand onzeker te laten maken. Jij bent een goed persoon. Dat je misschien niet geschikt bent om fotomodel te worden zegt niets over jouw waarde. Wie weet word jij wel wereldberoemd door een uitvinding of ontdekking! Toegevoegd na 16 minuten: Lees dat ik schrijf: KAN zijn! Ik stel absoluut niet dat knappe mensen per definitie geen goede mensen zijn. Maar ik hoop dat vraagsteller begrijpt dat uiterlijk en innerlijk niet met elkaar samenhangen.

Die "knappe" mensen spreken jou aan omdat ze belangstelling hebben voor je. En misschien vinden zij het eigenlijk wel eng, omdat ze iets in jou zien , wat zij niet hebben. Jij bent bv beter in sport of muziek of koken. Of misschien zijn ze stiekem wel jaloers op iets wat jij hebt wat zij niet hebben. Kleur haar, ogen , vrolijke lach. En knap is een lastig begrip, ik ken mensen die door anderen knap worden gevonden, waarvan ik er nog steeds niet achter ben waarom ze dat vinden, ik zie het niet. Dus ga er van uit dat iedereen dingen heeft waar de ander soms een beetje jaloers op is, of waarvan de ander blij is dat hij ze zelf niet heeft

Je kunt werken aan je eigen uitstraling, bijvoorbeeld door vriendelijk en positief te zijn tegen andere mensen. Zo krijg jij ook het gevoel dat je er mag zijn, mensen zullen je meer waarderen (en niet alleen om een knap koppie). Verder zou het best kunnen dat je niet de allerknapste supermodel ter wereld bent, maar je kunt jezelf ietsje mooier maken dan je al bent met een vleugje make-up en door kleding te dragen dat je mooiste eigenschappen laat opvallen (maar niet te veel decolleté of been laten zien hoor). Je kunt je eigen stijl voor jezelf ontwikkelen en je onderscheiden van anderen met wat jij draagt. Mooie mensen hebben niet alles, stoppen meestal veel moeite in hoe ze eruitzien en zijn dus meestal niet 'zomaar' mooi van nature. Het enige voorsprong dat ze hebben, is dat ze zich misschien lekkerder voelen in hun eigen huid - maar ook mooie mensen kunnen onzeker zijn, niemand is perfect.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100