Hoe kom ik van jaloezie en twijfels af?

Beste lezers,
Sinds 3 jaar heb ik een relatie.Wij zijn even uit elkaar geweest en nu terug bij elkaar.Reden hiervoor was dat hij had gelogen&vreemd was gegaan.Hij beweert dat hij verandert is&van zijn fouten heeft geleerd.Hij doet echt zn best maar ik ben nog jaloers&heb twijfels.Ik kom maar niet van dit gevoel af.Ik weet niet hoe ik ermee om moet gaan.Ik hou van hem.Ik heb hem uitgelegd dat ik er moeite heb&hij zegt dat hij volkomen begrip voor heeft&zegt ervan te hebben geleerd.
Mijn vraag aan jullie is of jullie tips hebben hoe ik van mijn jaloezie af kom?Als hij ergens naartoe gaat denk ik dat hij met vrouwen is.Ik heb er echt moeite mee.
Alvast bedankt!!
Gr,
Danielle

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je last van onzekerheid, vertel het je partner dan.Vraag jezelf eens af waar je eigenlijk bang voor bent. Waarom ben je zo bang dat hij ervan door gaat? Is deze angst reëel of zit er iets anders achter? Zorg ervoor dat jullie beiden je eigen bezigheden en ruimte binnen jullie relatie hebben.Geef hem de ruimte, creëer je eigen bezigheden. Ga lunchen met een vriendin als hij een zakenlunch heeft, schrijf je in voor een cursus of bij de sportschool. Onderneem dingen zonder hem. Werk samen naar een stabiele relatie toe. Dat doe je door met elkaar te praten. Accepteer elkaars fouten en zwakheden en onderstreep elkaars sterke punten. Werk toe naar een intieme relatie waarin jullie je sàmen, maar ook ieder op zich, kunnen ontwikkelen. Werk aan je zelfvertrouwen, geloof in jezelf en in hem, maar leidt naast het leven met elkaar, ook een leven waarin ieder zijn eigen ding kan doen. Met jaloezie houdt je hem niet vast, maar maak je je relatie stuk. Lukt dit je niet alleen, zoek dan hulp bij een psycholoog.

Iemand kan wel zeggen ;ik ben veranderd. Maar woorden zijn geen daden. De tijd zal het leren. Daarnaast is relatietherapie een goed middel. Wat is de diepere reden van de ontrouw. Zolang dit niet is verholpen is er een kans op herhaling. Daarnaast moet je ook zelf hulp zoeken. Wat is de reden waarom je hem niet vertrouwd. Wil je het hem wel vergeven en is dat mogelijk. Natuurlijk ben je jaloers achterdoChtig ook dat moet slijten.

Het is heel begrijpelijk dat je moeite hebt hem weer te vertrouwen en jaloezie voelt. Als iemand met wie je zo´n diepe band hebt je bedriegt, kan dat ontzettend heftig zijn, dat kan je hele basisvertrouwen onder je uit slaan. Het is heel normaal dat dat tijd nodig heeft om te helen. Het is meestal niet een kwestie van dat de ander belooft dat hij/zij het niet meer zal doen, en dan vrolijk verder gaan. Het kan zo'n diepe pijn veroorzaakt hebben, dat dat echt verwerkt moet worden. Je zou, gezamenlijk of alleen, eens met een psycholoog/therapeut kunnen praten. Vaak hebben we een hele warboel aan emoties in ons, die misschien onderling nog heel tegenstrijdig zijn ook (hem niet kwijt willen, maar hem ook niet dichtbij durven laten, etc.), en vaak zit het ook nog gekoppeld aan oudere ervaringen, herinnert de pijn je bijvoorbeeld aan hoe je ouders of andere mensen vroeger met je omgingen, en zit die extra lading er nu nog bovenop. Een psycholoog of therapeut kan je helpen om die chaos aan emoties helderder te zien, door gesprekken kan diegene helpen je te ontdekken wat je precies voelt en welke emoties met je partner te maken hebben en welke niet. Dat kan je gevoelens al meer tot rust brengen. Daarnaast kan diegene je helpen kijken naar wat je nodig hebt om weer te durven vertrouwen, wat je partner kan doen en wat je zelf kan doen, en hoe je er mee om kan gaan als je je jaloers voelt. Als je partner bereid is mee te gaan, kan je het beste naar een relatietherapeut gaan, zo iemand kan jullie helpen op een goede manier hierover te communiceren met elkaar. Als jullie er nu over praten, kan het zijn dat jij bijvoorbeeld de diepste pijn niet durft te vertellen, maar dat wel nodig hebt om verder te kunnen. Of dat jij zijn gevoelens eigenlijk niet echt kan horen, omdat je eigen pijn nog te sterk in de weg zit om te kunnen luisteren. Of dat hij niet wil luisteren naar wat het met jou gedaan heeft, omdat zijn schuldgevoel of spijt in de weg zitten waardoor het voor hem te pijnlijk is om te horen hoeveel pijn hij je gedaan heeft. Of dat hij zijn emoties niet durft te vertellen tegen je, omdat hij vindt dat hij niet het recht heeft te 'klagen' omdat hij de schuldige is. Of dat jullie elkaar alleen maar van alles verwijten en in ruzies terecht komen. Een relatietherapeut kan jullie helpen wel te vertellen wat jullie voelen en elkaar ook echt te horen. Je emoties verwerken kan natuurlijk ook op andere manieren. Bij je partner of... (Ruimte is op, zie verder bij reacties)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100