Mijn aanstaande heeft waarschijnlijk een kind uit een vorige relatie, het kind is erkend door de nieuwe partner van die vrouw... en nu?

De exvriendin wilde toenertijd geen dna test doen, (zoon is nu 4) terwijl mijn as dit wel wilde, haar nieuwe partner heeft het kind erkend, maar kunnen ze later alsnog aan de deur komen voor alimentatie of dna test o.i.d.?
Wij willen nl zelf een gezin, maar ik zit niet te wachten op een evt zoontje erbij... En hoe zit dat met ons huwelijk, maakt hij later kans op mijn bezittingen?
(Dit klinkt allemaal hard en grof, maar dit is een discussie geweest in onze vriendengroep en ik weet niet hoe anders te omschrijven)

Toegevoegd na 6 dagen:
Mijn partner wil geen contact meer, hij vraagt zich dus af of hij uberhaupt ooit verplicht is mee te werken aan een dna test!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je aanstaande heeft wel allimentatie plicht, als hij door DNA wordt aangewezen als natuurlijke vader, hij heeft hiermee verder geen enkel recht, alimentatie plicht heb je door het verwekken van je kind. Het kind kan niet aan jouw erfenis komen, tenzij in je hem in je eventuele testament iets nalaat, hij heeft geen bloedband met jou, je erfenis gaat naar jouw bloedverwanten en je partner, mits er een huwelijk of geregistreerd partnerschap is getekend. Maar overweeg nog eens goed, of je je man om geldzaken zijn zoon wil ontnemen, als het belangrijk is voor hem, kan het je relatie kosten, ga eens goed met elkaar in gesprek hierover. Sterkte. Toegevoegd na 6 dagen: In Nederland kan de rechter je verplichten, mee te werken aan een DNA onderzoek, ook kan je de plicht opgelegd worden, alimentatie te betalen, het bezoeken van je kind, kan je niet via het gerecht verplicht worden. Al is het in jullie geval, omdat de nieuwe partner het kind erkend heeft, het wel de moeite, als dit gebeurd hiertegen bezwaar aan te tekenen, neem dan wel een goede advocaat, die gespecialiseerd is in familierecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100