Op mijn 17e nog nooit een vriendin gehad, waar komt dat door?

Ik ben een jongen, 17 jaar, 2 juni word ik 18. Ik heb nog nooit een vriendin gehad, wel al 2 keer gezoend. Ik ben niet lelijk, van horen zeggen. Maar ik denk dat het probleem is dat ik echt klein ben, ik ben namelijk maar 175 en vind dat echt k*t. Is het normaal dat ik op mijn 17e nog nooit een vriendin gehad heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is heel normaal, er zijn genoeg mensen die pas na hun 20ste een partner vinden. Mijn antwoord is altijd: kijk je ook naar de minder knappe meisjes die korter zijn dan jij of kijk je alleen maar naar de knappe meiden die langer zijn dan jij? Verbreed je blik er zijn talloze meiden van jouw leeftijd die nog nooit een vriend hebben gehad maar waarschijnlijk zie jij die over het hoofd. Toegevoegd na 1 minuut: De gemiddelde lengte van een vrouw is korter dan wat jij bent dus je hebt keuze zat en dan heb je vast deze link nog niet gezien: http://nos.nl/artikel/455149-man-halve-meter-korter-dan-vriendin.html

Voor iedereen komt dat op 'n ander moment, en het valt niet te zeggen waardoor dat komt. Je bent waarschijnlijk de ware nog niet tegengekomen, maar houd je ogen open en wie weet vind je er spoedig een ;)

Daar kunnen ziljoenen redenen voor zijn: feit is, dat je de voor jou ware dame kennelijk nog niet bent tegengekomen. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, dat je lengte er iets mee te maken heeft. Ik vind 1.75 mtr trouwens helemaal niet klein. Dat is een waardeoordeel, die jij jezelf toedicht en die jou kan belemmeren om open en spontaan jezelf te zijn. Zet dat van je af: jij bent de enige die dat kan. En ja hoor, het is volkomen normaal, dat je op je 17e nog geen vriendin hebt gehad, velen met jou. Er hoeft helemaal niks mis te zijn met jou. Jouw toekomstige vriendin vind het misschien wel heel fijn, dat ze aan jou geen "afgelikte boterham" heeft ;-)

De dochter van een vriendin van mij is super leuk en bijna 19. Zij heeft pas een maand een relatie. Probleem. Vrouwen zijn veel eerder rijp dan mannen. Dus hoe ouder je word hoe meer interesse er voor je is. Ga nou straks niet met de eerste de beste afgelikte boterham in zee want er zwemt nog vis genoeg. Jou meisjes is onderweg. Ze komt gewoon niet te vroeg.

Een nicht van mij is lilliputter en is - na enkele relaties met grote mannen en met lilliputters - uiteindelijk getrouwd met een man van 1.90 m. Mocht zij blijven hangen zijn in "oh nee, ik ben een lilliputter, ik vind vast nooit iemand" was ze wellicht inderdaad alleen gebleven. Om maar te zeggen : niet alleen is 1.75 m. helemààl niet "klein", bovendien heeft grootte niet zo veel impact op het al dan niet vinden van een partner. Bovendien zijn er tal van meisjes die kleiner zijn dan jij (en dus jou groot vinden). en vooral : het is compleet achterhaald dat mannen groter moeten zijn dan vrouwen. kijk maar eens naar de resem bekende kleinere mannen die een prachtige vrouw aan hun zijde hebben. Op 17 heb je je leven nog voor je. Misschien staar je je blind op wat binken uit je omgeving die makkelijk meisjes versieren. Of die vrienden van je die een "liefje" hebben. En dan ga je je uiteraard slecht voelen, terwijl je op jouw leeftijd op zijn zachtst gezegd echt nog niet moet panikeren (op andere leeftijden trouwens ook niet). En pas op met zinnen als "ik ben niet lelijk, van horen zeggen" . dat betekent eigenlijk : ik vind mezelf best knap maar dat mag ik niet van mezelf zeggen. Waarom deze bescheidenheid? Natuurlijk mag je jezelf wél knap vinden en er alles aan doen om nog knapper te worden. Wat op dit moment echter het meest belangrijk is, is acceptatie. In de eerste plaats van jezelf. Je bent wie je bent, je hoeft niet groter of kleiner of dikker of dunner of slimmer of dommer of gelijk wat te worden om waardevol te zijn. In de tweede plaats : accepteer dat voor iedereen de dingen anders lopen. die binken met aan elke vinger een griet worden op langere termijn daarom echt wel niet gelukkiger dan iemand die pas op zijn 30ste de ware ontmoet. Verder is het belangrijk je er niet (meer ) op de fixeren. Dus niet "ik wil een vriendin, shit, waarom heb ik er nog geen , Kevin en Jo hebben er al zoveel gehad, wat is er mis met me, ik wil dringend een vriendin enz ...". Dat wanhopige voelen meisjes ook aan, en dat is echt wel een afknapper. Geniet van je leven (met of zonder lief), straal eigenliefde uit, doordreng je met je kwaliteiten ipv je te focussen op zogezegde tekortkomingen. Smijt je in dingen die je leuk vind. gitaar spelen, sporten, schilderen, gelijk wat ipv te zitten kniezen over een lief dat je nog niet hebt. Als je je goed voelt, heb je veel meer kans om een leuke meid aan te trekken.Als de tijd ervoor rijp is.

Bronnen:
http://www.nsmbl.nl/16-bekende-koppels-waa...

Ten eerste Ik vind dat je niet klein bent! Ik ben zelf 1.62 dus prima lengte toch? Ten tweede is het helemaal niet raar dat je nog geen vriendin hebt gehad. Mijn vriend is 22 en ik ben zijn eerste vriendin dus maak je daar maar geen zorgen over. Ik zou als ik jou was nog even genieten van je vrijgezelle bestaan joh! De waren kom je nog wel tegen.

Als je het over een relatie zou hebben, was het normaal geweest. Een vriendin is wat anders. Ik begrijp wel dat je geen "normale" vriendin bedoeld, maar meer een school liefde. Sommige mensen zien dat ook als "relatie," ik zie dat als "school liefdes" waarmee je nauwelijks serieuze dingen, regels of afspraken hebt. Als dit zo is zoals ik het zie, moet ik je helaas mededelen dat het niet normaal is. Maar wat is "normaal" eigenlijk? Het overgrote deel van de mensen heeft voor zijn/haar 17e al eens een vriend of vriendin gehad. Vaak voor een paar weken of maanden, maar toch. Juist omdat het merendeel van de mensen dit heeft ervaren, is het dus eigenlijk niet normaal dat jij bij die kleine groep mensen behoord die dat niet hebben ervaren. Dit betekend niet dat je raar bent of apart oid, maar ik denk dat je voor je 17e andere interesses had, waardoor het er "nog" niet van is gekomen. Nu je ermee bezig bent, zal het er dan ook vlug van komen denk ik ;) Trouwens, 1,75 cm is niet klein en de lengte van je lichaam is niet zozeer van belang bij het krijgen van een vriendin. Veel dingen spelen een rol, waarvan de belangrijkste is, dat je zelf lekker in je vel zit en je dus lekker jezelf bent en kan zijn ;)

Dit komt voor iedereen op een andere leeftijd. De één is er al heel vroeg bij en de ander pas laat. Je moet maar net geluk hebben en iemand vinden die jij leuk vind, maar andersom ook. Soms is het lastig, want dat gaat niet vanzelf. Ik zou me over je lengte niet druk maken. Er zijn genoeg kleinere meisjes (inclusief ikzelf) en daarbij is het voor veel langere meisjes/vrouwen geen probleem. Het gaat bij veel meisjes vooral om het innerlijk en het moet maar net klikken met iemand. Op je vraag of het normaal is dat je nooit een vriendin hebt gehad? Ja, dat is normaal! Ik denk dat je er vooral niet teveel over moet nadenken of opzoek moet gaan. Het komt vanzelf met de tijd en je moet zeker niet gaan twijfelen of het aan je lengte ligt. :) Ga je wel af en toe ergens heen? Want als je alleen naar school gaat en voor de rest niet veel, ontmoet je ook niet zoveel mensen! Dus als je echt opzoek wil gaan, zou ik eens met een paar vrienden afspreken om iets te gaan doen (wel waar ook anderen komen). ;)

Ik ben zelf een meisje van 17 en heb nog nooit een relatie gehad. Puur omdat het er gewoonweg niet van gekomen is en dat ik niet met de eerste de beste een relatie begin (zoals veel leeftijdsgenoten tegenwoordig doen). Ik ben liever 17 met geen ervaring op het gebied van relaties en jongens, dan dat ik 13 zou zijn en al met 20 verschillende jongens ben geweest. Om terug te komen op je vraag, ja dit is dus heel normaal. Heb geduld, onze tijd zal komen. (Oh en 1.75 is gewoon oke hoor. Veel meisjes, waaronder ik, zijn kleiner. Laat je daardoor dus vooral niet onzeker voelen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100