mijn oma heeft facebook nu helemaal te pakken en reageert op elk bericht wat ik op facebook plaats, wat nu te doen?

In het begin was het wel leuk maar nu krijg ik dagelijks meerdere meldingen van dat mijn oma op mijn statusupdate heeft gereageerd, hoe kan ik haar subtiel duidelijk maken dat ik dat liever niet heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

denk dat je een kanjer van een Oma hebt Ben zelf ook Oma en zou het heel prettig vinden als er open en eerlijk tegen mij gezegd werd, Oma ik heb liever gewoon per e. mail contact.Oma;s kunnen veel hebben hoor zeker van kleinkinderen. eerlijk duurt het langst DOEN !!!

Oma uit je vriendenlijst kicken :) Ps. doe dit pas na 5-december..

Je kunt bij je instellingen aangeven welke an je vrienden je updates kunnen zien. Blokkeer je oma. Ze blijft je FBvriend maar ziet niet meer war jij plaatst. Toegevoegd na 54 seconden: an = van; war = wat

jouw oma is duidelijke iemand met een moderne geest. daarom zou ik daar in de eerste plaats op inspelen. zeg haar dat het bij facebook niet de bedoeling is dat iemand op alle status updates reageert, en zeker niet meerdere keren. Leg haar uit dat facebook niet enkel een manier is om met elkaar te communiceren,en dat iedere "vriend" alles kan zien wat iemand op je facebook post. En dat facebook ook een wat eigen cultuur heeft. En dat je niet zou willen dat men met je oma lacht. Maar geeft ook toe dat je het ook zelf helemaal niet leuk vind..... Je kan haar dan ook subtiel uitleggen wat ze moet doen als iemand op haar facebook vervelend doet (geen post toestaan, updates negeren, blokkeren...) Als ze dan nog verder doet kan je zeker een stapje verder gaan, maar ik zou haar eerst de kans geven om het recht te zetten. Zij is uit een andere generatie, waar er op een andere manier met elkaar werd omgegaan, op een andere manier werd gecommuniceerd. Haar even wegwijs maken in hoe het nu loopt, is dan ook in ieder geval de allereerste stap.

zeg het tegen je oma. dat zal ze vast wel begrijpen. zeg het wel op een nette manier ^^ hopelijk helpt dit

of zeg het tegen je oma, of laat het eventjes met rust. als je het eerlijk zegt zal ze dit vast wel snappen en als je je er niet druk om maakt, gaat het haar vervelen en is het zo weer over. als je voor oplossing 2 kiest en dit niet werkt, vertel dan alsnog de waarheid!

Je kan bij elk bericht apart aanpassen wie hem te zien krijgen. Ik heb ook wel eens dingen waarvan ik niet wil dat mijn familie ze ziet. Als je een status wilt plaatsen dan zie je links naast de knop plaatsten staan voor wie het zichtbaar is. Klik daarop en ga dan naar aanpassen. Dan staat eronder 'verbergen voor' Hier kun je dan de naam van je oma (of ander persoon) neerzetten. Vergeet daarna ook niet om op 'wijzigingen opslaan' te klikken. En natuurlijk ook niet vergeten je oma er weer uit te halen als je het wel leuk vindt dat ze ergens op reageert :3

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100