mijn ouders zijn gescheiden, wat hoort mijn moeder van mijn veder te krijgen?? (zie uitleg)

Mijn ouders zijn gescheiden en ik woon sinds iets meer dan een jaar bij mijn moeder. Om het weekend kom ik bij mijn vader. Mijn ouders hadden afgesproken dat mijn vader €50 p.m. zou betalen omdat ik bij mijn moeder woon.
Nu komt hij dat niet altijd na of hij betaald te weinig. Mijn stiefvader is daar (best wel begrijpelijk)boos over geworden. Nu hoorde ik hem tegen mijn moeder zeggen dat hij mijn vader 2 opties geeft, of hij laat mijn zusjes (die nu om de week bij vader en moeder zijn) bij mijn vader intrekken. Of hij gaat een rechtszaak beginnen.
Ik heb toen gezegd dat hij dat niet kom maken tegen over mijn zusjes! gelukkig begreep hij me wel.
Ik vind dit heel moeilijk, ik heb niet echt een goeie band met mijn vader maar toch weet ik dat hij het erg moeilijk heeft. hij loopt al bijna 5 jaar met een huis dat niet verkocht wil worden, in een nieuw huwelijk heeft hij in totaal 6 kinderen.
Ik heb best wel medelijden met mijn vader maar ik weet ook dat je altijd je afspraken na moet komen! daarnaast is €50 niet een heel hoog bedrag toch!?

Weet jij het antwoord?

/2500

50 euro is een redelijk bedrag, het is zo afgesproken. lijkt terecht dat je vader dat aan je moeder betaalt. vervelend dat jij hier 'tussen' zit, mee te maken hebt en je ouders het niet samen lijken te kunnen oplossen. je stiefvader heeft m.i. een beperkte rol in deze.

Je moeder kan naar een advocaat gaan en wanneer ze financieel onder het minimum zit een prodeo advocaat en dan beslag laten leggen op zijn inkomen als deze 50 euro mondeling is afgesproken zonder tussenkomst rechter word het wel moeilijker. Ik begrijp je pleegvader wel.maar jij moet je hier geen zorgen over maken je hebt al genoeg te verwerken en om de toch al mindere goede band met je vader moet je dit niet verder verstoren. Het is immers een zaak van de volwassenen

Bronnen:
Eigen ervaring

De uitleg en de berekening van kinderalimentatie is nog steeds hardstikke ingewikkeld. Jouw ouders kunnen wel afspraken gemaakt hebben, maar wat geldig is, is een echtscheidingsconvenant en daarin moet dat geregeld zijn. Jouw ouders hebben een ouderschapsplan moeten overleggen en de rechter bepaalt of dat door gaat. Er is een kans dat hij ook de hoogte van de kinderalimentatie toetst. Het hangt helemaal van de situatie af. Ik vond het destijds niet eerlijk dat er alleen gekeken werd naar wat de vader kon missen en veel minder naar wat de kinderen nodig hadden. Want wie zorgt er nu voor jou? Jouw moeder? Of ook jouw stiefvader? Ik denk dat het wel degelijk zin heeft om naar de rechter te stappen, als die zaken niet goed geregeld zijn. En dat is toch ook in het belang van jouw zusjes? Voor hen moet toch ook allimentatie betaald worden? http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/kinderalimentatie?ns_campaign=Thema-familie_jeugd_en_gezin&ro_adgrp=Scheiden-Kinderalimentatie&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=%2Bkinderalimentatie&ns_fee=0.00 http://www.echtscheiding-wijzer.nl/kinderalimentatie.html?gclid=CPWI54vzyKwCFcSHDgodVkM3qg

ze kunnen het LBIO inschakelen, dat is kostenvrij voor je moeder, zij regelen de inning bij je vader, er komen dan wel extra kosten voor je vader bij.

Ik heb dit zelf ook mee gemaaktt als kind. Vader die niets bijdroeg (kon dragen) en moeder die daar over klaagde. Ik er tussenin. Als mijn moeder er over begon, zei ik altijd 'Bel hem op en praat erover, maar laat mij erbuiten'. En aan mijn vader vroeg ik nooit geld, maar wel spullen die ik echt nodig had en die kreeg ik ook gewoon. Dit is een zaak voor de volwassen, vond ik toen, en vind ik nog steeds. Mijn advies is om dit aan beiden duidelijk te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100