Moet ik zeggen dat ik haar mis?

Ik heb laatst contact gehad met een meisje die ik al ongeveer 3 jaar lang niet meer heb gezien. Begon een beetje op whatsapp. Daarna gingen we met elkaar bellen. De eerste keer gingen we bijna 3 uur lang bellen en daarna bijna elke dag minimaal 1 uur. We praatten ook over relaties en ze vergelijkt me steeds met de vorige jongen die ze leuk vond. Ze vond me heel gezellig en we lachten altijd veel. Na een week hebben we onze eerste date gehad. Het was echt super gezellig en dat gaf ze ook aan (dat bleef ze herhalen). Ze belde me meteen op nadat ze klaar was met werken. Ze zei dat ik veel meer open was dan die vorige jongen en dat ze lekker haarzelf kon zijn.
De laatste dagen is het een beetje kortaf geworden (we communiseren via whatsapp). Het lijkt alsof ze geen contact meer met me wilt. Ik durf niet te vragen wat er aan de hand is dus vroeg ik of ze de laatste tijd druk heeft met huiswerk. Dat viel wel mee. Ik praatte dus vanzelf ook niet meer zo veel tegen haar als eerst. Op dat moment zoekt ze me weer op maar dat hielp maar voor eventjes. Ik mis haar heel erg en ik wil weer bellen en afspreken met haar! Ben nu helemaal in de war... Ik wil nog ongeveer 2 dagen wachten. Als dat zo doorgaat, wil ik haar opbellen en vertellen dat ik haar mis. Is dat een goed idee? Zoniet, wat moet ik doen? Ik ben nog steeds smoorverliefd op haar!
Ps: ze is 15 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op verliefd worden staat geen leeftijd en ook geen grenzen. Toch kan het zijn dat jouw verliefdheid haar overdondert en daardoor bij haar weerstand oproept en dan zijn er plots wél grenzen. Het is altijd belangrijk om grenzen van anderen te respectren en dat doe je onder andere door jezelf in de situatie van de ander te verplaatsen. Terwijl je dat doet neem je automatisch wat gas terug en daar voelt de ander zich dan weer prima bij. Toch vind ik het een prima idee om open kaart met haar te spelen dan weet zij exact wat ze aan jou heeft. Maak haar duidelijk dat het voor jou belangrijk is dat ook zij open kaart speelt met jou want dat is de beste manier om op zijn minst een leuke vriendschap met elkaar te onderhouden. Indien zij geen open kaart durft te spelen en niet durft t zeggen dat ze geen relatie wenst dan blijf jij met het ping-pong-effect van verliefdheid versus onrust zitten en dat kan je best missen, toch? Die duidelijkheid dient dus om dat ping-pong effect te ontkrachten waardoor dus ook dat gevoel van smoor verliefdheid kan plaats maken voor neutralere doch ook diepgaande gevoelens van genegenheid bij jullie beiden. Op dat soort gevoelens kan je duurzame relaties bouwen, op die van louter smoor verliefdheid helaas niet... dat is al vaak als drijfzand gebleken. Wat niet weg neemt dat je 'moet' genieten van die gevoelens van smoor verliefd zijn hé, zorg alleen dat jij er de teugels van in handen houdt want pas dan kan je er (al dan niet samen met dit meisje) héél véél fun aan beleven! Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Natuurlijk moet, mag, en kan je zeggen dat je haar mist. Dat je graag weer meer contact zou willen hebben. Het zou natuurlijk kunnen dat ze verkering heeft met iemand anders, dus je zou teleurgesteld kunnen worden. Maar vragen staat vrij, en whatsappen is niet hetzelfde als verkering hebben. (Verkering: Mag dat nog zo heten tegenwoordig?)

ze heeft haar vorige vriendje nog niet vergeten, vindt af en toe met jou praten wel leuk, meer niet. bel haar en spreek af met haar, ga iets leuks doen. als het dan goed voelt, kan je haar vertellen dat je verliefd bent en haar meer wilt zien. succes. Toegevoegd na 37 minuten: ps: ze is 15 en ik ben 20... dat had je moeten schrijven. inderdaad, dan is het simpel: wat zoek je bij zo'n heel jong meisje, ga liever een meisje van jouw eigen leeftijd zoeken, dit kan niet, te jong.

Zij is 15 jaar. Een kind nog. En jij bent 20 jaar. (Je hebt het over 3 jaar geleden, toen was het een kind van 12 jaar!) Zou het misschien kunnen dat haar ouders het niet zo'n goed idee vinden dat haar dochter met een oudere man erg intensief om gaat? Zou het kunnen dat je misschien wat rustiger aan moet doen?

Jullie onderlinge leeftijdsverschil is nú nog te veel. Ik ken genoeg stelletjes die 5, of zelfs 1O jaar verschillen. Maar er is een verschil als je beide tiener of dertiger bent. Met haar omgaan is niet zozeer verkeerd, maar hou het oppervlakkig. Voor een relatie is het, gezien haar leeftijd te vroeg. Pin jezelf er ook niet teveel op vast dat zij jouw "ware" moet is en moet zijn. Loop je een andere meid tegen het lijf (van jouw leeftijd) dat lijkt mij dat een verstandiger keuze. Je krijgt er anders hoe dan ook praatjes door. Dat willen jullie niet, en de omgeving accepteert grote leeftijdsverschillen niet altijd... Jullie geestelijke en emotionele ontwikkeling verschillen ook behoorlijk. Jij komt misschien al in discotheken, en zij moet 's weekends misschien om 12uur thuis zijn.

ik ben zelf 14 en waarschijnlijk pubert ze daar heb ik ook last van het is goed mogelijk dat ze het even druk heeft onthoud dat meiden vaak wat minder rechtstreeks zijn dan jongens.

Ik zou haar opbellen en vertellen dat je haar mist, misschien realiseert ze zich dan weer hoe leuk ze je vind. Het kan natuurlijk ook dat er iets anders aan de hand is, ze is immers volop in de puberteit.

Bel haar op, spreek met haar af, en zeg haar dat je haar leuk vindt! En bespreek waarom ze ineens minder vaak op whatsapp zit. Het kan zijn dat ze een beetje communicatie moe is, maar dat hoeft niet uit te maken. Misschien moet ze even voor haarzelf bepalen wat of ze wil. Want voor een meid van 15 is een gozer van .. zo lees ik uit de vele reacties 20 wel héél oud he. Maar goed, leeftijdsverschil kán de reden zijn waarom ze twijfelt, maar dat weet ik niet en zou je aan haar moeten vragen. Als het echt de reden is, van haar "radiostilte", dan moet je haar duidelijk maken dat dat helemaal niet eens zo heel erg is. Er zijn zat stelletjes met een dergelijk leeftijdsverschil. Mijn eigen ex was ruim 9 jaar ouder, en ik was toen 17 toen ik hem net leerde kennen... voor mij persoonlijk was dat ook een reden om niet te willen (maar ben uiteindelijk wel 12 jaar gebleven), maar puntje bij paaltje hoef je daar geen last van te hebben, allebei niet. De een is wat wijzer dan de ander en kan er van leren, en jij weer van haar. MAAR GOED.. daar ging je vraag niet over. Als ik jou was, zeg haar dat je haar mist, zeg haar dat als het met de leeftijd te maken heeft dat dat niet het geval hoef te zijn, want als je samen bent, dat je daar ook geen last van heb, je ervaart het ook niet zo, je ervaart het als gewoon jij en zij samen, dat zegt ze zelf ook, dus je wil er gewoon voor gaan, want voor haar voelt het goed, envoor jou en je wilt gewoon niet twijfelen, want je heb je keus al gemaakt en da is zij. En als het nodig is dat je de goedkeuring van haar ouders nodig hebt, dan stel je voor om jezelf bij hen voor te stellen met zijn tweetjes en hun mee te delen dmv een gesprek dat je heus wel goed voor haar zal zijn... Maar wacht niet te lang, hoe langer je wacht, hoe langer ze de tijd heeft om te bedenken dat ze niets met je wilt en een goeie reden kan bedenken.. Ik zou het vandaag gewoon nog zeggen tegen haar, lucht je hart, verklaar haar je liefde ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100